Hayırsever kadınlar serbest

Özel bir eğitim kurumuna bağlı okullara, “makul şüphe” gerekçesiyle eş zamanlı baskınlar düzenlenip öğrencilerin gözü önünde üç kadın ve altı erkek öğretmenle bir ev hanımı gözaltına alınmıştı.

Hayırsever kadınlar serbest

Mahkemece tutuklanmışlar, erkek öğretmenler Manisa T Tipi Cezaevi’ne, üç kadın öğretmen ve ev hanımı ise İzmir Aliağa Şakran Cezaevi’ne gönderilmişti. Yaklaşık 2,5 aydır burada bulunuyorlardı. Tutuklulardan dört kadının avukatlarının tahliye talebi, mahkeme tarafından kabul edildi. Kadın öğretmenler H.Ö., S.S., H.K. ve ev hanımı K.A serbest bırakıldı.

DAVUTOĞLU’NA MEKTUP YAZMIŞTI

Dört kız annesi ev hanımı K.A., Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu’na cezaevinden mektup göndermişti. 43 yaşındaki K.A., mektubunda büyük haksızlığa uğradıklarını, bunun giderilmesi için Davutoğlu’nun sesini duymasını istemişti. Tek maaşla kızlarını okuturken kendi ailesinden aldığı maddi desteği bir bankaya yatırdığı için, “terör örgütüne finansal destek sağlamak” iftirasıyla suçlandığını belirten K.A., kızlarının özlemini çektiğini yazmıştı. 

Cezaevinde rahatsızlanınca hastaneye elleri kelepçeli götürülmesinin ise çok rencide edici olduğunu belirtmişti.

KAYNAK: MEYDAN
<< Önceki Haber Hayırsever kadınlar serbest Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER