Batman Barosu: Görevden uzaklaştırma kararı, vesayetçi anlayışın tezahürüdür


Batman Baro Başkanlığı, belediye başkanlarının ve belediye meclis üyelerinin görevden alınmasıyla ilgili açıklama yaptı. Yazılı açıklamada, Batman Belediye Başkanı Sabri Özdemir ve Eş Başkan Gülistan Akel'in de aralarında bulunduğu 18 Belediye Meclis Üyesi'nin İç İşleri Bakanlığının kararı ile görevden uzaklaştırıldığı belirtildi.

Açıklamada, "Uzaklaştırma kararının, Belediye Başkanı ve Meclis Üyelerinin 'Öz Yönetim İlanı'na ilişkin basın açıklamasına katılmaları gerekçesiyle alındığı duyurulmuştur. Bahsi geçen açıklamaya katılanlar hakkında Batman Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yakın tarihte soruşturma başlatılmış ve henüz haklarında dava bile açılmamıştır. İdari soruşturmaya konu eylemlerin seçilmişlerin görevleri ile ilgili olmaması ve uzaklaştırma kararını gerektirecek hukuki koşulların yokluğuna rağmen Bakanlıkça alelacele bu kararın alınmış olması, idari tasarrufun hukuki değil siyasi saiklerle alındığını açıkça ortaya koymaktadır." denildi.

Açıklamada şöyle denildi: "Bu kararla da maalesef sorunların sivil siyaset kurumuyla çözülemeyeceği inancı derinleşmektedir. Ayrıca yakın zamanda Sason'da Belediye Eş Başkanı ve Belediye Meclis Üyelerinin tutuklanması ve akabinde alınan bu karar ile Batman fiilen yerel yönetimsiz bırakılacaktır. Batman Barosu olarak hukuksuz, siyasi ve halkın iradesini hiçe sayması yönüyle toplumsal gerginliklere sebebiyet verecek bu kararı kınıyor yargıdan döneceğine inanıyoruz."

CİHAN
<< Önceki Haber Batman Barosu: Görevden uzaklaştırma kararı, vesayetçi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER