Batman Belediye Başkanlığı, Elçi'ye yönelik saldırıyı kınadı


Batman Belediye Başkanlığı ve belediye meclis üyeleri Diyarbakır'da tarihi dört ayaklı minarenin yanında yaptığı basın açıklamasından hemen sonra uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi için bir mesaj yayımladı.

7 Haziran'da yapılan genel seçimlerin ardından, seçimlerin sonuçlarını kabullenemeyenlerin Kürt halkının yaşadığı her yerde sıkıyönetimden daha ağır uygulamalara girişerek savaş ilan ettiği savunulan açıklamada, Elçi'ye yapılan saldırının kabul edilemez olduğu belirtildi. Söz konusu açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Bu planlı ve sistematik saldırıların bir devamı olarak en son Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, çatışmalarda zarar gören tarihi dört ayaklı minare önünde yaptığı basın açıklamasının hemen ardından düzenlenen alçakça bir saldırı sonucu hayatını kaybetmiştir. Bölgede olduğu gibi bütün Türkiye'de barışçıl, demokrat, insan hakları savunucusu kimliğiyle tanınan Tahir Elçi gibi bir şahsiyet, tam da çatışmaların son bulması, barış, demokrasi ve özgürlüklerin yeniden sağlaması talep ettiği sırada bir suikasta kurban gitmesi saldırganın kimliği hakkında hiçbir kuşkuya yer bırakmıyor.

Bu alçakça saldırıyı düzenleyenler 7 Haziran seçimlerinin sonuçlarını kabul etmeyerek halkımızın yaşadığı her yerde katliama girişen zihniyetin kendisidir. Tetikçinin adı sanı ne olursa olsun, sadece düşüncelerini ifade ettiği için aylardır Tahir Elçi'yi hedef haline getirenler, linç kampanyalarını düzenleyenler, bu alçakça saldırının doğrudan azmettiricileri, failleridirler. Tutuklama tehditleriyle sindiremeyenler Tahir Elçi'yi alçakça bir suikast ile susturma yoluna gitmişlerdir. Yıllardır dökülen kandan, yaşatılan acılardan medet umanlar, dün olduğu gibi bugün de barıştan, özgürlükten ve insanca bir yaşamdan yana iradesini ortaya koyan Türkiye halklarının mücadele ve direniş azmi karşısında kaybedecektir diyor, Tahir Elçi'ye Allah'tan rahmet, yakınlarına, sevenlerine, halklarımıza sabır ve başsağlığı diliyoruz." CİHAN
<< Önceki Haber Batman Belediye Başkanlığı, Elçi'ye yönelik saldırıyı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER