Batman'da 275 aileye Kızılay Kartı verildi


Kızılay Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen Kızılay Kart uygulaması kapsamında Batman'da 275 aileye Kızılay Kart verildi.

Kızılay Batman Şube Başkanı Sabahattin Tezdiğ, daha önceden kedilerine müracaat eden ailelerle ilgili çalışma yaptıklarını kaydetti.

Yaptıkları çalışma kapsamında 275 aileye aylık 120 lira yardım kartı verdiklerini beliren Tezdiği, şunları kaydetti : "275 ailemize 120 lira harcama yapabilecekleri Kızılay Kart dağıtımı yaptık. Bu kart ile bizim istediğimiz değil aile kendi istediği ve evinin eksiği olarak gördüğü şeyleri alabilmektedir. Bu kartı kredi kartı gibi kullanarak perakende satış yapan marketlerde kullanabilmektedir. Kızılay Kart uygulaması ile yardım alan fakir fukara vatandaşların, diğer insanlardan ayrıt edilmesinin önüne geçildi. İhtiyaç sahiplerinin tüm ihtiyaçlarını alışveriş noktalarından, verileni değil, tercih ettiğini almasını sağlamak amacıyla üretilen, akıllı kart sistemidir. Kızılay ve Halkbank işbirliğinde ortaya konulan Kızılay Kart modeliyle belirlenen yardım tutarları, lojistik operasyona gerek kalmadan ve zamandan tasarruf edilerek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Detaylı bir ihtiyaç tespit çalışmasının ardından Kızılay tarafından belirlenen tutarların, kişiye özel olan Kızılay Kart'a aktarılması sonucunda kart kullanıcılarının istedikleri zaman ihtiyaçları ve bakiyeleri doğrultusunda belirlenen sektörlerde alışverişlerini, nakit kullanmadan yapabilmesi sağlanıyor. Batman Kızılay Şubesi olarak yaptığımız detaylı çalışma sonrası belirlediğimiz ihtiyaç sahipleri listesini Genel Merkeze gönderdik." CİHAN
<< Önceki Haber Batman'da 275 aileye Kızılay Kartı verildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER