Bayraktar: Türkiye acilen hukuk devletine dönmeli

Bayraktar: Türkiye acilen hukuk devletine dönmeli

Türk Kamu Sen Erzurum İl Temsilcisi ve Müfit Bayraktar, 1 Kasım seçimlerinin ardından Türkiye'nin acilen normalleşme sürecine dönmesinin gerektiğini belirterek, "Türkiye'yi hukuk devleti ilkesi olmaktan uzaklaştıran uygulamalara acilen son verilmeli. Ülkenin huzur ve mutluluğa ihtiyacı var." dedi.

7 Haziran sonrası yaşanan siyasi belirsizliğin sona erdiğini dile getiren Türk Kamu Sen İl Temsilcisi Bayraktar, Türkiye'nin normalleşme sürecine dönmesini beklediklerini söyledi. Bayraktar, sandıktan milletin iradesinin çıktığını ve buna saygı duyduklarını vurguladı. Seçim sürecinin ardından yaşanan siyasi- ekonomik belirsizliğin sona ermesi ve toplumsal barışın, hukukun üstünlüğünün temini için herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğine işaret eden Müfit Bayraktar, "1 Kasım tarihinde önemli bir seçim yaşadık. Beklenmedik bir şekilde AKP yüzde 49 ile tek başına iktidar şansı yakaladı. 7 Haziran'da bu olmamıştı, aradan geçen 5 ayda Türkiye'de ne olduysa AKP oy oranını artırarak tek başına iktidar oldu. Bu sonuçlar memleketimiz ve milletimize hayırlı olsun. Türkiye'nin huzura ihtiyacı var. Türk insanın mutlu olmaya ve geleceğe güvenle bakmaya ihtiyacı var. Maalesef 13 yıldır ülkeyi yönetenlerin yaklaşımları sonucu ülkemizde huzurun olmadığını, ciddi bir kamplaşmanın oluştuğunu biliyoruz. Yüzde 49,5 oyun karşısında yüzde 50.5'in olduğunu da görmek lazım. Türkiye'de artık herkes üzerine düşen sorumluluğu geleceğimiz bakımından yerine getirmesi lazım." dedi.

'YARGI KARARLARINI UYGULAYIN, MÜDÜRLERİN GÖREVİNE İADE EDİN'

AK Partinin seçim beyannamesini herkesin bildiğini vurgulayan Bayraktar sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye'de ayrışmayı derinleştiren AKP seçim beyannamesinde 'Ayrımcılığı kaldıracağız' dedi. Bu iddia ile seçime giren bu partinin bu taahhüdünü yerine getirmesini beklemek bizim hakkımızdır. 'Yargı reformu yapacağız' dediler, Türkiye'de yargı bağımsızlığı ne yazık ki söz konusu bile değil. Gelişmiş dünyanın kabul edebileceği bir demokrasiden bahsedemeyiz Türkiye'de. Kamusal alanda o kadar ayrışma yapıldı ki, bir tedbir alınmazsa aklımıza gelmeyen olumsuz sonuçlar doğuracağı ve huzurun kalmayacağını bugünden söylemek mümkündür. 'Yargı reformu yapacağız' diyorlar, madem bu reforma ihtiyaç var önce Bakanlıklardaki, uygulamadığınız yargı kararlarını uygulayın, okul müdürleri, hastane müdürleri ve diğer yöneticiler bazında Türkiye Kamu-Sen üyesi olan bu insanları görevlerine iade edin. Bu ifadeler kağıt üzerinde kalmasın, verin talimatlarınızı, temiz bir sayfa açalım, Türkiye'yi hukuk devleti ilkesi olmaktan uzaklaştıran uygulamalara acilen son verilmeli." CİHAN
<< Önceki Haber Bayraktar: Türkiye acilen hukuk devletine dönmeli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER