Silvan'da 1 teğmen şehit oldu


Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde çıkan çatışmada bir teğmen şehit oldu, bir asker de yaralandı. Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alınan askerin hayati tehlikesi sürüyor.

Sokağa çıkma yasağının 9. güne girdiği Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyona tanklar, helikopter ve askeri birlikler katıldı. Tekel, Konak ve Mescit mahallelerindeki hendekleri kapatmak ve terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) mensuplarını etkisiz hale getirmek gerekçesiyle yürütülen operasyonda bu sabah çıkan çatışmada bir teğmen şehit oldu, bir asker de yaralandı.

Diyarbakır Barosu heyeti ve bir grup HDP'li milletvekili, yoğun çatışmaların yaşandığı bölgeye gitti. Dün gece çok sayıda zırhlı araç ve askeri birlik takviyesinin yapıldığı Silvan'da elektrik, su ve internet hatlarının kesildiği belirtiliyor. HDP'li milletvekilleri Feleknas Uca, Nursel Aydoğan, Ayşe Acar Başaran, Sibel Yiğitalp ve Mehmet Ali Aslan'ın, canlı kalkan olmak için çatışmaların yaşandığı mahallere girdiği kaydediliyor.

Yoğun çatışma ve atılan bombalar sebebiyle milletvekillerinin Mescit Camii'ne sığındığı ifade edildi. Operasyonların sürdüğü 3 mahalle, güvenlik güçleri tarafından kuşatıldı. Bölgeye hakim noktalara tanklar yerleştirilirken, sokaklara girmeye çalışan birliklere havadan helikopterler de destek veriyor.
CİHAN
<< Önceki Haber Silvan'da 1 teğmen şehit oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER