BBP'li Aral: Yazıcıoğlu Caddesi'ni ikinci kez açacağınıza suikast davasını açın


Büyük Birlik Partisi (BBP) Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi Tolga Aral, Denizli'de bulunan Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi'nin iki bakanın katılımıyla 3 yıl sonra ikinci kez açılmasını eleştirdi. Aral, "Buradan baktığımız zaman o kadar riyakâr, o kadar samimiyetsiz gözüküyorsunuz ki… Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi'ni iki kere açıyorsunuz, her sene açıyorsunuz ama siz gidin Muhsin Başkan'a yapılan suikastın ana davasını açın!" dedi.

Denizli'de bulunan Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi'nin açılışı 3 yıl önce dönemin başbakanı Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılmıştı. Caddenin açılışı 3 yıl sonra, bir dizi açılış ve temaslarda bulunmak üzere Denizli'de bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu ile Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin katılımıyla bir kez daha yapıldı. Bu duruma BBP'li Tolga Aral sert tepki gösterdi. Kağıthane'de milletvekili aday tanıtım toplantısında konuşan Aral, Muhsin Yazıcıoğlu isminin son günlerde medyada sık sık yer aldığına dikkat çekti.

"O kadar komik şeyler oluyor ki" diye durumu eleştiren Aral, "Denizli'de 2 sene önce Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi açılmış, dün oraya 2 tane Sayın Bakan gidiyor, tekrar açılışını yapıyorlar. Buradan baktığımız zaman o kadar riyakâr, o kadar samimiyetsiz gözüküyorsunuz ki… Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi'ni iki kere açıyorsunuz, her sene açıyorsunuz ama siz gidin Muhsin Başkan'a yapılan suikastın ana davasını açın! Sayın Başbakan'a, AKP'ye bir menfaat varsa o zaman hiç gitmeyin kardeşim." ifadelerini kullandı.

Yazıcıoğlu'nun AK Parti iktidarında şehit edildiğini hatırlatan Aral, sözlerini şöyle sürdürdü: "Muhsin Yazıcıoğlu'nun suikastçisi Keş Dağları'nda. 6 sene geçti. Muhsin Yazıcıoğlu sizin iktidarınız döneminde şehit edildi, suikasta uğradı. 6 sene geçmiş. Niye bununla ilgili hiçbir şey yapmıyorsunuz? Yani bunu hangi vicdanınıza sığdırıyorsunuz? Açtığınız caddelerin, pankartların ne maksatla açıldığını biliyoruz. Çok üzücü bir durum; Muhsin Başkanımızı bir vesile yapıyorsunuz, araç olarak kullanıyorsunuz. Bunu da Türk halkının, kamuoyunun dikkatine sunuyorum. Avukatlarımız, aile, Sayın Genel Başkanımız, partili arkadaşlarımız bu davanın peşini bırakmayacak, bırakmayacağız."
CİHAN
<< Önceki Haber BBP'li Aral: Yazıcıoğlu Caddesi'ni ikinci kez açacağınıza... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER