BBP'li Çayır: Özgür basın üzerindeki tüm baskılar kaldırılmalı


BBP Manavgat İlçe Başkanı Mehmet Çayır, ileri demokrasiye sahip ülkelerde basın özgürlüğünün anayasal garanti altında olduğunu, Türkiye'de ise gücü elinde bulunduranların vesayeti altında olduğunu söyledi. Ülkede son 2 yıl içinde özgür basının kıskaç altında olduğunu altını çizen Çayır, "Basın üzerindeki tüm baskı ve sansürün kaldırılmasını istiyoruz." dedi.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü ile ilgili yazılı açıklama yapan Çayır, bir ülkede basın özgürlüğü olmadan gerçek anlamda demokrasinin olmayacağını savundu.
Ülkede hali hazırda 34 gazetecinin tutuklu olmasının üzüntü verici olduğunu belirten Çayır, "Ülkemiz maalesef basın özgürlüğü noktasında çok kötü durumda. Dünyada en fazla tutuklu gazeteci sıralamasında ilk 5 içindeyiz. İleri demokrasiye sahip tüm ülkelerde halkın haber alma ve ifade hürriyetinin sembolü olan basın özgürlüğü anayasal garanti altında. Özgür basın üzerinde her türlü baskı, tehdit, yıldırma girişimleri, sansür, mali tehdit, kayyım atama, çökme ve otosansürün kalkmasını istiyoruz." ifadelerine yer verdi. CİHAN
<< Önceki Haber BBP'li Çayır: Özgür basın üzerindeki tüm baskılar... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER