BBP'li Gürhan: Meclis'teki siyasi partiler birinci derece sorumludur

BBP'li Gürhan: Meclis'teki siyasi partiler birinci derece sorumludur

BBP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir 1. bölge milletvekili adayı Ahmet Gürhan, son dönemde yaşanan gelişmelerin cumhuriyet tarihinin en acı tablosu olduğunu söyledi. Siyasi partilerin anlaşması halinde terörün çözümleneceğini belirterek, "Meclis'teki siyasi partiler, yan yana gelmeyip bugün yaşanan durumun birinci derece sorumlularıdır. Ne acı ki Meclis'teki partiler, anlaşıp terör örgütü PKK'nın ve dışarıdan gelebilecek her türlü tehlikenin karşısında bir yapı oluşturmayı başaramadı. Tüm yaşanan olayları engelleyebilirlerdi. Bugün ülkemizde birçok kuruluşta, bilhassa emniyet teşkilatında birçok arkadaşlarımız mağdur oldu. Emniyet teşkilatımızın içi boşaltıldı. Bilhassa uzman müdürler görevden alındı. Onun için hepimizin bugün can güvenliği yok. İstihbaratta boşluk ve zaaf var. Bu zaafın bir an önce giderilmesi gerekiyor." diye konuştu.

'BEN NE BİLİYORSAM...'

Devlet içerisinde farklı görüşler kutuplaştığından dolayı bir yere hizmet etmek yerine, herkesin kendi görüşüne hizmet ettiğini söyleyen BBP Genel Başkan Yardımcısı Gürhan, "Bu durumdan en iyi terör örgütü yararlanıyor. Ben bir siyasi partinin genel başkan yardımcısı olarak ne biliyorsam, Başbakan da onu biliyor. Bir an önce devletin ve istihbaratın güçlenmesi gerekiyor." dedi.

Bütün siyasi partilerin, el sıkışarak otoriteyi yeniden kurması gerektiğini belirten Ahmet Gürhan, "Yaşanan zafiyetler, AKP hükümeti tarafından yaratılmıştır. Bugün de kendini sorumlu hisseden bir bakanın, hemen istifa etmesi gerekir. İçişleri Bakanı, bu zaafiyeti konuşmalarında ifade ediyor. Cumhuriyet tarihinde yapılan en büyük eylem sonucunda hükümet meşruyetini kaybetmiştir." şeklinde konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber BBP'li Gürhan: Meclis'teki siyasi partiler birinci derece... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER