BBP'li Kartal: Doğruları söyleyen medya grupları kapatılmak isteniyor


Zaman Gazetesi'ne kayyım atanacağı yönündeki iddialara Büyük Birlik Partisi'nden (BBP) sert tepki geldi. BBP Genel Başkan Yardımcısı Kaptan Kartal, terör örgütüne destek veren medya haricinde doğruyu söyleyen yayın kuruluşlarının kapatılmak istenmesine karşı olduklarını belirterek, "Doğruları söyleyen medya grupları kapatılmak isteniyor. Doğruları söyleyen medyanın mutlaka ayakta olması gerekir. Zaman Gazetesi'ne de bir operasyon olursa bunu asla doğru bulmayız." dedi. BBP Hatay İl Başkanı Nevin Zeytineli ise Zaman gazetesine yapılanları bir zulüm olarak nitelendirdi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan BBP Genel Başkan Yardımcısı Kartal, bu yöndeki örnekleri Koza İpek Medya'da gördüklerini belirterek, şunları kaydetti: "Zaman gazetesine kayyım atanacağı yönünde bir mahkeme kararı yok. Böyle bir şey gerçekleşirse bu ilk değil. Daha önce de belirli medya gruplarına kayyım atandı ve bu gazete ve televizyonlar kapatıldı. Doğruları söyleyen medya grupları kapatılmak isteniyor. Bu medya gruplarına kayyım atayıp da birkaç gün sonra kapatmak doğru değil. Terör örgütüne destek veren medya haricinde doğruyu söyleyen yayın kuruluşlarının kapatılmak istenmesine karşıyız. Biz basından haber almayacaksak, vatandaş olarak nereden bilgi alacağız? Doğruları söyleyen medyanın mutlaka ayakta olması gerekir. Zaman gazetesine de bir operasyon olursa bunu asla doğru bulmayız. Nasıl ki sandıkta partiler kapatılır, barajı geçemez ise medyayı da vatandaş takip etmez, okumaz, millet o gazeteyi okumaz ve o yayın kuruluşu kapanır gider. Baskıyla, mahkeme kararıyla değil, milletin verebileceği bir karar olmalıdır."

"BU, BASINA YAPILMIŞ BİR DARBEDİR"

BBP Hatay İl Başkanı Nevin Zeytineli ise basının özgür olması gerektiğine vurgu yaparak, "Zaman gazetesine yapılanları zulüm olarak görüyorum. Basın tamamen özgür olmalıdır. Bunun tamamen bir algı operasyonu olduğunu düşünüyorum. Muhalif olan bütün gazeteleri, televizyonları kapatmak istiyorlar. Her muhalif medyanın susturulmasının doğru olmadığını düşünüyorum. Bu, antidemokratik bir sistemdir. Bu, basına yapılmış bir darbedir, doğru bulmuyorum. Bu günler de geçecek, önemli olan duruşumuzdan ödün vermemektir. Allah her şeyi görüyor, biz mazlumun yanında olmaya devam edeceğiz. Bu linç kampanyasının da bir an önce bitmesi için elimizden geleni yapacağız." ifadelerine yer verdi.
CİHAN
<< Önceki Haber BBP'li Kartal: Doğruları söyleyen medya grupları kapatılmak... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER