BBP lideri Destici: Partimize yönelik oy avcılığı yapılıyor

BBP lideri Destici: Partimize yönelik oy avcılığı yapılıyor

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, seçime on gün kala bazı yöntemlerle oylarının çalındığını söyledi. Destici, "Son dönemde siyasi ahlaka, edebe, nezakete sığmayan davranışlarla partimizde daha önce görev yapmış birtakım kişiler, ya çeşitli vaatlerle kandırılarak ya çocuğunun işinden kendi aşından dolayı tehdit edilerek iktidar partisine geçirilmeye çalışılmakta ve bununla birlikte bir oy avcılığı yapma gayreti içindeler." dedi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Bursa'da düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. BBP lideri Mustafa Destici, 13 yıllık AK Parti iktidarında ülkenin hiçbir probleminin çözülemediğini belirterek, "Ülkemiz gerçekten çok kritik ve önemli bir süreçten geçiyor. Hem ülkemiz içindeki artan terör eylemleri, ülkemizin belirli bölgelerindeki belli şehirlerin, belli ilçelerin mahallelerine girilemiyor olması, ay yıldızlı al bayrağımızın yerinde PKK paçavralarının bayrak diye dalgalanıyor olması. Neredeyse her gün bir kaç tane askerimizin, polisimizin şehit olarak gelmesi, kardeşliğimizi zedeleyecek bir takım gelişmelerin yaşanması, devletimizin, vatanımızın, ülkemizin birliğini tehdit edecek boyuta gelmiş vaziyette. Tabi bunun müsebbibi kimdir, sebepleri nelerdir, kim üzerine düşen vazifeyi yapmamıştır? Bunların hepsi ayan beyan ortadadır. Son 13 yıldır Türkiye'yi Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarı yönetmektedir." şeklinde konuştu.

Seçime gidilirken iktidar partisinin muhalefetin sıraladığı vaatleri halka sunduğunu anlatan Destici, işsizliğin Cumhuriyet tarihinin en yüksek noktasına uylaştığını söyledi.
Son seçimden sonra eski söylemlerin de duyulmadığının altını çizen BBP Genel Başkanı Destici, mesela artık 'Türkiye'nin 17. Büyük ekonomi olduğu'nun da duyulmadığının altını çizdi.

"BU SEÇİM SAFINI BELİRLEME SEÇİMİDİR"

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, sözlerine şöyle devam etti: "Bu seçimde milletimize diyoruz ki; ey milletimiz bir tarafta ülkeyi teröre, işsizliğe, yoksulluğa, yolsuzluğa, yasaklara, dış politika itibarsızlığa mahkum eden iktidar ve onun Meclis'teki suç ortakları var. Milletin tarafında da tertemiz mazisi, pırıl pırıl kadroları ve ülkenin tüm problemlerini çözecek Büyük Birlik Partisi. Bu seçim onun için milletimiz için bir haysiyet seçimidir, milletimiz için safını belirleme seçimidir. Eğer mevcut iktidar ve Meclis'tekiler tercih edilirse açıkça söylüyorum; farklı bir şey beklemesin, aynı yoldan giderseniz aynı yere varırsınız. Aynı partiyi iktidar yaparsanız bundan daha iyisini bulamazsınız, bu günleri da ararsınız."

Bazı söylemlerle oylarının çalındığını anlatan BBP Genel başkanı Mustafa Destici, "Zaten son dönmelerde bakıldığında siyasi ahlaka, siyasi edebe, siyasi nezakete sığmayan bir takım davranışlarla partimizde daha önce görev yapmış bir takım kişiler, ya çeşitli vaatlerle kandırılarak ya çocuğunun işinden kendi aşından dolayı tehdit edilerek iktidar partisine geçirilmeye çalışılmakta ve bununla birlikte bir oy avcılığı yapılmak gayreti içindeler. Sel kayadan bir şey götürmez. Daha öncede bu yola sapanların akıbeti hiç hayırla neticelenmemiştir. Ama bu bir kişi için defalarca törenler, haberler yapılması iktidar partisinin ne kadar zorda olduğunu, ne kadar çaresiz kaldığını aslında gözler önüne sermektedir. Her söylemlerinde erdemden, siyasi ahlaktan, edepten bahsedenler seçime son on gün kala bu seçim sathında siyasi ahlaksızlığın, erdemsizliğin, siyasi nezaketsizliğin en babasını yapmaktadırlar. Bu süreçte hangi partiden hangi partiye geçerse, bize de geçmiş olsa ahlaksızlıktır. Seçime on kala bir adam parti değiştiriyorsa bu düpedüz ahlaksızlıktır. Hangi partiden olursa olsun. Geçen de ahlaksızdır onu kabul eden de o suça ortak olmuştur." ifadelerini kullandı.

BBP lideri Mustafa Destici, Almira Otel'de düzenlenen basın toplantısının ardından partilerle görüşme yaptı. CİHAN

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER