BBP'liler, Türkmenlere yönelik saldırıları protesto etti


Rusya İstanbul Başkonsolosluğu önünde eylem yapan BBP İstanbul İl Başkanlığı üyeleri, Rus ve Suriyegüçlerinin Türkmen Dağı bölgesine yönelik saldırılarını protesto etti. BBP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Sami Daltaban, Bayırbucak ve Türkmen dağlarının hiçbir zaman bırakılmayacağını söyledi.

BBP İstanbul İl Başkanlığı üyeleri, ilçe başkanları ve partililerden oluşan bir grup, Beyoğlu İstiklal Caddesi üzerinde bulunan Rusya İstanbul Başkonsolosluğu önünde toplandı. Grup, Rus ve Suriye güçlerinin, Türkmenlerin yaşadığı Türkmen Dağı bölgesine yönelik saldırılarını protesto etti. Çevik kuvvet ekipleri de eylem sırasında konsolosluk önünde geniş güvenlik önlemi aldı.

Basın açıklaması yapan BBP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Sami Daltaban, "Anlaşılan o ki geride kalanları Rus orduları katledecek. Suriye'yi Türksüzleştirip kuracakları yeni devletçiklere yerleştirecekler. Ama şunu unutmasınlar ki Türk milleti ve Alperenler yanı başımızdaki soydaş ve kardeşlerimizin yanındadır. Onları korumak ve desteklemek bizim asli görevimizdir. Bayırbucak ve Türkmen dağları hiçbir zaman zalimin eline geçmeyecek." ifadelerini kullandı. Grup, yapılan eylemin ardından olaysız dağıldı.
CİHAN
<< Önceki Haber BBP'liler, Türkmenlere yönelik saldırıları protesto etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER