BBP Samsun İl Başkanı Ahmet Katrancı: Türkmenlere katliam yapılıyor


Büyük Birlik Partisi (BBP) Samsun İl Başkanı Ahmet Katrancı, Suriye'deki Türkmen varlığının büyük bir katliamla ve yok olmayla karşı karşıya olduğunu söyledi.

Suriye'deki Türkmenler'in Rus, İran, Esad, Hizbullah, DHKP-C, PKK ve PYD'ye karşı savaştıklarını kaydeden BBP İl Başkanı Katrancı, "BBP Samsun İl Teşkilatı olarak, Suriye'de yaşanan katliamları ve iç savaşı reddettiğimizi ifade etmek istiyorum. Bu iç savaşın baş sorumlusu kendi halkına zulüm eden ve gözünü kırpmadan halkını katleden Esed'i ve onun destekçilerini şiddetle kınıyorum. Bugüne kadar Suriye'de hayatını kaybeden kardeşlerimize, masum ve mazlum insanlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Bu gün gelinen nokta ülkemiz, Türk Dünyası ve bizler açısından çok daha vahim boyutlara ulaşmıştır. Suriye'deki Türkmen varlığı büyük bir katliamla, soykırımla ve yok olmayla karşı karşıyadır. Yüreğinde zerre kadar milli duygu, kalbinde zerre kadar iman ve vicdan taşıyan bir insan bu saldırıya ve vahşete sessiz kalamaz, sessiz kalmamalıdır. BBP olarak başta kendi teşkilatlarımız olmak üzere, iktidarıyla, muhalefetiyle, tüm siyasi partilerimizi, sendikalarımızı, meslek odalarımızı, sivil toplum örgütlerimizi, üniversite camiamızı, medya kuruluşlarımızı ve her kesimi şu anda Suriye'de, Rusya ve Esed güçleri tarafından katliama tabi tutulan, ağır bombardıman altında olan Türkmen Dağı çevresindeki Bayırbucak Türkmenlerimize, Suriye'deki Türkmen varlığına sahip çıkmaya ve zulme tepki vermeye davet ediyoruz." dedi.

Hükümetin söz konusu durum karşısında şu ana kadar ortaya koyduğu tavrın yetersiz olduğunu kaydeden Katrancı, "Devleti yönetenler, hükümet edenler; PKK'nın ve onun uzantısı olan PYD'nin Kobani'deki varlığına sahip çıktıkları kadar, Suriye'deki Türkmen varlığına sahip çıkamayacak kadar acziyet içerisindedirler. Bizler Suriye'deki Türkmen kardeşlerimizin korunması için, Devletimizin cesaretle alacağı kararların ve atacağı adımların yanındayız. Rusya uçaklarıyla emperyal emelleri için gelip benim Türkmen kardeşlerimi bombalıyorsa, bu saldırılar durdurulmazsa biz ülke olarak meşru hakkımızı havadan ve karadan askeri operasyonlar yapmak suretiyle kullanacağımızı net bir şekilde belirtmeliyiz. Aynı zamanda, uluslararası güçlere, Nato'ya ve Birleşmiş Milletlere çağrı yapılarak saldırılara karşılık verilmelidir. Hükümetimiz bugünden itibaren yaptıklarının ötesine geçmek durumundadır. Silahsa silah gönderilmelidir. ABD, PYD'yi destekleyecek ve her türlü desteği verecek, Rusya, Çin ve İran Esed'i destekleyecek, Türkiye soydaşlarına destek vermeyecek mi? Uluslararası güçler bugün Türkmenlerin yok oluşunu seyrediyorsa buna sesiz kalmaması gereken tek ülke Türkiye Cumhuriyeti'dir. Türkiye için, Yayladağ'dakiler neyse, Bayırbucak'takiler de odur. Bugün Bayırbucak bölgesinde Türkmen kardeşlerimize yapılan saldırıları Yayladağ'a yapılmış gibi görmüyorsak biz yanlış yapıyoruz demektir." diye konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber BBP Samsun İl Başkanı Ahmet Katrancı: Türkmenlere katliam... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER