'BDDK ve SPK, neden İş Bankası ve Bank Asya için uyarı yapmadı'


MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal, 17-25 Aralık olayları yaşandığında Halkbank için uyarıda bulunan BDDK ve SPK'nın neden aynı muameleyi İş Bankası ve Bank Asya için göstermediğini sordu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nun 47'inci birleşimi açıldı. Birleşimi TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı yönetiyor. 2016 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı ile 2014 yılı Merkezi Yönetim Kesinhesap Kanunu Tasarısının TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmesine devam ediliyor.

MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal, bütçenin makroekonomik dengelere dayanması ve hedeflerin gerçekçi olması gerektiğini, fakat AK Parti hükümetinin kavram kargaşası oluşturarak millete pembe masal anlattığını ifade etti. Bu şekilde başarılı olunamayacağını dile getiren Günal, büyüme rakamlarının yetersiz ve sanal, işsizlik rakamlarının da yüksek ve gerçek dışı olmasını eleştirdi.

14 yıllık AK Parti iktidarı döneminde vatandaşın gırtlağına kadar borca battığını, kredi kartı borçlarının 17 kat, tüketici kredisi borçlarının 134 kat arttığını fakat hükümetin umursamadığını anlatan Günal, 17-25 Aralık olayları yaşandığında Halkbank için uyarıda bulunan BDDK ve SPK'nın neden aynı muameleyi İş Bankası ve Bank Asya için göstermediğini sordu.

Yiğit Bulut ile Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşunca neden bir işlem ve açıklama yapılmadığını soran Günal, şöyle devam etti: "Halk Bankasıyla ilgili olay patladığında, 17-25 Aralıkta, SPK da, BDDK da uyarmış, zinhar diyorlar ki: Bankacılık sektörüne zarar veriliyor, bu tip yayınların yapılması bankanın itibarını zedeliyor. 5411 sayılı Bankacılık Kanunu'nun 'İtibarın Korunması' başlıklı 74'üncü maddesinde falan filan diye başlıyor ve diyor ki: Aksi takdirde kanun ile verilen görev ve yetki çerçevesinde işlem yapılacağı hususunun hatırlatılmasında yarar görülmüştür. SPK da, BDDK da Halkbank halka açık şirket olduğu için böyle bir açıklama yapıyor. Niye İş Bankasıyla ilgili böyle bir şey yapmıyorsunuz? Niye Bank Asyayla ilgili hâlen daha 'Devredeceğiz.' diyorsunuz, halka açık şirket değil mi bunlar? İçindeki bir grubun varsa cezası, çeker. İş Bankası sittin senedir borsada işlem gören lokomotif hisselerden bir tanesi. Şimdi, CHP'yle hesabınız üzerinden İş Bankasının yıpranmasına niye müsaade ediyorsunuz? BDDK, SPK böyle bir şeyi niye yayınlamıyorsunuz, Halkbankla ilgili yayınlamıştınız. Yani adı Yiğit Bulut ya da Recep Tayyip Erdoğan olunca o kanun onlara işlemiyor mu merak ediyorum? Bu kurumların Aralıktaki olaydan sonra 25 Aralık günü basın açıklaması şeklinde yaptıkları uyarı var elimde. Ardından geçen sene Ocak ayında Bank Asyayla ilgili yapılan dedikoduları suç olmaktan çıkaran, onları korumak amacıyla kanun teklifini getiren kimdi? Tabiki yine AKP Hükümeti idi." CİHAN
<< Önceki Haber 'BDDK ve SPK, neden İş Bankası ve Bank Asya için uyarı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER