Bedri Baykam'ı bıçaklayan sanığa 32 yıl hapis


Ünlü ressam Bedri Baykam ve asistanı Tuba Kurtulmuş'u bıçaklayan Mehmet Çeliker, Yargıtay'ın bozma kararından sonra yeniden yargılandığı davada 32 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, Ressam Bedri Baykam, tutuklu sanık Mehmet Çeliker ve avukatlar hazır bulundu. Mahkeme başkanı, Yargıtay'ın bozma kararına uyduğunu belirtti. Başkan, Baykam'dan Yargıtay ilamına ilişkin diyeceği olup olmadığını sordu. Baykam, tutuklu sanığa verilecek cezanın üst sınırdan verilmesini istedi.

Esas hakkındaki mütalaasını açıklayan savcı, sanığın Baykam'a yönelik tasarlayarak kasten insan öldürmeye teşebbüs suçundan, Kurtulmuş'a yönelik de nitelikli insan öldürme suçundan cezalandırılmasını ve tutukluluk halinin devamını istedi.

'GERÇEKTEN ÖZÜR DİLİYORUM'

Mütalaaya ilişkin görüşü sorulan sanık Çeliker, " Ben Tuğba'ya yönelik direk bir eylemde bulunmadım. Ani gelişen bir olaydı. Ben gerek Bedri Baykam'dan ve gerekse Tuğba Kurtulmuş'tan candan yürekten ve gerçekten özür diliyorum." dedi. Sanık Çeliker, esas hakkındaki savunmasında da özür dilediğini tekrar etti.

Kararını açıklayan mahkeme, sanığı, Baykam'a yönelik 'tasarlayarak kasten adam öldürme' suçunun, Kurtulmuş'a yönelik 'nitelikli kasten adam öldürme' suçunun sabit olduğunu belirterek, toplamda 32 yıl hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme, sanığın kaçma ihtimalinin olduğunu göz önünde bulundurarak, tutukluluk halinin devamına hükmetti.

CİHAN
<< Önceki Haber Bedri Baykam'ı bıçaklayan sanığa 32 yıl hapis Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER