Belçika'da 3 Türk, Avrupa Komisyonu'na saldırı planlamaktan yargılanıyor


Avrupa Komisyonu'na terör saldırısı planladıkları gerekçesiyle Türk asıllı 3 Hollanda vatandaşına dava açıldı. Belçika Federal Savcılığı, sanıklar hakkında 5 yıl hapis cezası istedi.

Hollanda'nın Lahey şehrinde yaşayan şüpheliler, terör örgütüne üye olmak, Suriye'deki savaşa silah ile dahil olmak gibi suçlardan da yargılanıyor.

Brüksel'de 2014'te yapılan arama sırasında terör şüphelisi Adil U.'nun beraberinde silah ve kurşun geçirmez yelek bulunmuştu. Yapılan araştırma sonucunda Suriye'ye savaşçı götürdüğü ortaya çıkan Adil U.'nun Lahey'deki evinde de IŞİD bayrağı ve propaganda malzemesi de ortaya çıktığı bildirildi. Belçika Savcılığı'na göre Adil U. ve diğer şüpheliler Brüksel'deki apartman dairesinde terör eylemi için hazırlık yapıyorlardı ve Belçika'daki IŞİD uzantılı grupla da iletişim halindeydiler.

İstihbarı bilgilere göre şüpheliler Avrupa Komisyonu etrafında keşif de yaptı. Adil U.'nun eşinin ise kara para aklamada yardımcı olduğu iddia ediliyor. Diğer iki şüphelinin ise şu an Suriye'de olduğu bildirildi. CİHAN
<< Önceki Haber Belçika'da 3 Türk, Avrupa Komisyonu'na saldırı planlamaktan... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER