Belçika polisi Paris'teki terör eylemleriyle ilgili önceden istihbarat almış


Belçika polisinin Paris olaylarının bir numaralı saldırganları Abdeslam kardeşlerin ve Abdelhamid Abaaoud'in bir saldırı gerçekleştireceklerini bildiği ortaya çıktı. Ülkede polisleri denetleyen Comite P, polis şeflerini Paris saldırganları hakkında sorguya çekti. Sorgu esnasında polis yetkililerinin Salah ve Brahim Abdeslam kardeşleri ile ilgili daha önce istihbari bilgi aldıkları ve bu kişiler hakkında önlem alınmadığı ortaya çıktı.

Comite P'den yapılan açıklamaya göre; Salah Abdeslam, Brahim Abdeslam ve Abdelhamid Abaaoud'in yakınları 2004 yılının Temmuz ayında polisi arayarak bu kişilerin Suriye'ye gidip savaşmak istedikleri söyledi. Belçika polisi ise verilen bilgiye rağmen bu kişileri takip altına almadı.

Telefon görüşmelerinde bir kadının ağlayarak polisi aradığını ve, "Lütfen bir şeyler yapın saldırı düzenleyecekler." dediği de ortaya çıktı. Telefon görüşmesinde konuşan polis yetkilisinin bir üst amirine durumu bildirdiğini ve ardından takibatın olmadığı da açıklandı.

Belçika doğumlu olan Fas asıllı Brahim Abdeslam ve Abdelhamid Abaaoud 13 Kasım'da Paris şehir merkezinde bir saldırı düzenleyerek 129 kişiyi öldürmüştü. Söz konusu iki kişiden biri intihar saldırısı düzenlemiş, diğeri ise öldürülmüştü. Saldırılara katılan Salah Abdeslam ise hâlâ kaçak. CİHAN
<< Önceki Haber Belçika polisi Paris'teki terör eylemleriyle ilgili önceden... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER