Belçikalı rektör: Avrupa üniversitelerinde imam eğitimi bölümü açılmalı


Belçika ve bazı Avrupa ülkelerinde bir süredir konuşulan "üniversitelerde imam eğitimi bölümü açılması" tartışması tekrar gündeme geldi. Ülkenin önemli öğrenim kurumlarından Katolik Leuven Üniversitesi Rektörü Prof. Rik Torfs, üniversite olarak "imam eğitimi" bölümü açılmasına sıcak baktıklarını dile getirdi. Torfs, "Ama bunu Müslüman toplumuyla diyalog halinde yapmamız gerekiyor." dedi.

Belçika Adalet Bakanı Koen Geens, geçtiğimiz hafta yaptığı bir açıklamada, Belçika'da Müslümanlarla ilgili düzenlemelerde "Avrupa İslamı" veya "Batı İslamı" için çaba gösterilmesi gerektiğini söylemişti.

'AVRUPA İSLAMI' YERİNE 'İMAM EĞİTİMİ' DAHA ÇOK İŞE YARAR

Konuyla ilgili olarak Belçika'nın CANVAS Televizyon kanalındaki 'TERZAKE' haber programında soruları cevaplayan Rektör Prof. Rik Torfs, 'Avrupa İslamı'nın bir 'hayal ürünü' olduğunu ifade ederek bakanı bu konuda eleştirdi. Torfs, Bakan Geens'in kullandığı 'Avrupa İslamı' tabirini kastederek, "Bu demek oluyor ki Müslümanlar bizim değerlerimizle birlikte yaşayacaklar. Bu çok zor ve bir rüya gibi. Ben Üniversitelerde imam eğitimi veren bir bölümün daha çok işe yarayacağını düşünüyorum." dedi.

Prof. Torfs, rektörü olduğu üniversitenin reklamını yapmak istemediğini; ama kendilerinin imam eğitimi veren bir bölüm olmasına sıcak baktığını söyledi. Torfs şöyle konuştu: "Yakın zamanda imam eğitimi veren bir bölümün açılması gerekiyor. Ama bunu Müslüman toplumuyla diyalog halinde yapmamız gerekiyor. Müslümanlar olmadan Müslümanlar hakkında karar veremeyiz." CİHAN
<< Önceki Haber Belçikalı rektör: Avrupa üniversitelerinde imam eğitimi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER