Belçikalı vali mültecilere karşı teyakkuzda


Belçika'nın Bati Flaman Bölgesi Valisi Carl Decaluwé yine çarpıcı açıklamalarda bulunarak mültecileri ülkesine sokmamak için elinden geleni yapacağını aktardı. Declauwe daha önce bölge halkını uyararak, 'mültecileri beslemeyin' çıkışıyla gündeme gelmişti.

Pazartesi akşamından bu yana Fransa ve Belçika sınırında sınır güvenliği artırıldı. Bu akşam ise Kuzey Fransa'nın Calais şehrinde 3 bin 400 mültecinin kamplardan tahliye edilmesi bekleniyor. Belçika'nın Batı Flaman Bölgesi Valisi Carl Decaluwé, mültecilerin Fransa'dan tekrar Belçika'ya gelmemesi için sınır kontrollerini arttırmak istiyor. Vali Decaluwé, "Iraklı, Afgan ve İranlı mültecileri bölgemize sokmak istemiyoruz." dedi.

Fransa'nın Calais şehrinde mültecilerin kamp kurması ile ilgili yorumda da bulunan vali Decaluwé, Batı Flaman Bölgesinde benzer bir kampın kurulmasına izin vermeyeceğini ifade etti.

Vali Decaluwé yapmış olduğu mülteci çıkışları ile son zamanlar gündemde. Daha önce 'mültecilere yemek vermeyin' çağrısında bulunan vali Decaluwé, en son Batı Flaman bölgesine gelen mültecilere numarayla damgalatma emrini vermişti. CİHAN
<< Önceki Haber Belçikalı vali mültecilere karşı teyakkuzda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER