Belediye, dar gelirli aileler için kreş ve çocuk kültür merkezi açacak


Antalya Manavgat Belediyesi tarafından çalışan ve dar gelirli ailelere destek için Side mahallesinde kreş ve çocuk kültür merkezi açılacak.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen yaptığı açıklamada, Side mahallesinde açacakları kreş ve çocuk kültür merkezi binasında tadilatların bitme aşamasına geldiğini söyledi. Başkan Sözen, kreş ve çocuk kültür merkezinin ilerleyen aylarda faaliyete geçeceğini bildirdi.

Manavgat'a kültür merkezi, gençlik merkezi, huzurevi ve hayvan barınağı gibi sosyal yatırımların yanı sıra geleceğin dünyasını şekillendirecek olan çocuklar içinde yatırım yapmaya karar verdiklerini belirten Sözen, şöyle konuştu: "Çalışan dar gelirli ailelere destek vermek amacıyla Manavgat Belediyesi Kreş ve Çocuk Kültür Merkezi'ni çok yakında hayata geçirecek. Manavgat Belediyesi Etüt Proje Müdürlüğü tarafından Side'de mevcut hizmet binasının tadilatı ve inşaatı hızla devam ediyor. Manavgat Belediyesi Meclisi Ağustos Ayı Meclis Toplantısı'nda Manavgat Belediyesi Kreş ve Gündüz Bakımevi Çalışma Yönetmeliği, meclis üyelerince oy birliğiyle kabul edilerek onaylanması için İlçe Kaymakamlığı'na gönderildi. Merkezin inşaatının tamamlanarak önümüzdeki aylar içinde faaliyete geçireceğiz."

Hayata geçirecekleri kreş ve çocuk kültür merkezinde 2 konseptten oluşacağını belirten Sözen, çocuk bakım evi-kreş bölümü 3-4 ve 5 yaş grubu sınıflarından oluşacağını ve diğer kısımda ise çocuk kültür merkezinde ilkokul düzeyinde eğitim gören çocukların gelişimlerine ve eğitimlerine destek olunacağını kaydetti. Sözen, bir milletin geleceğinde 3-5 yaş grubu eğitimin önemli olduğunu sözlerine ifade etti. CİHAN
<< Önceki Haber Belediye, dar gelirli aileler için kreş ve çocuk kültür... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER