Berlin polisi şantajcılara karşı çaresiz


Berlin polisinin döner büfesi, restoran, çiçekçi, büfe gibi dükkânlara şantaj yapan kişi veya çetelerle başı dertte. Şantajcılarla baş etmekte zorlandığını açıklayan polis bunun sebebini şantaja maruz kalanların susmalarıyla açıkladı.

Berlin polisi şantaja maruz kalanların korkularından ötürü şantajcılar hakkında şikâyetçi olmadığını belirtti. Esnafın korktuğu için şantajcılardan davacı olmadığını rakamlar da gayet açık bir şekilde gösteriyor.

Sayı çok yüksek olmasına karşın 2014 yılında sadece yedi işletme sahibi şantajcılardan şikayetçi oldu. 2013'te ise sayı 17 olarak kayıtlara geçti.

Söz konusu bilgiler Sosyal Demokrat Partili (SPD) Milletvekili Tom Schreiber'in parlamentoya verdiği bir soru önergesi üzerine kamuoyuna yansıdı. Buna göre şantajcılar en çok lokal ile restoran sahiplerinden zorla para alıyorr. Şantaj yapan kriminal grupların başında ise Hells Angels isimli şiddet kullanmaktan çekinmeyen kriminal grup geliyor.

Hells Angels Grubu daha çok Wedding İlçesi ile Berlin'in doğu yakasındaki ilçe ve semtlerde faaliyet gösterirken Kreuzberg ile Neukölln İlçeleri'nde Arap ve Türk kökenli şantaj çeteleri ön plana çıkıyor. Şantajcılar iyi iş yapan işletmelerden ayda bin euroya kadar haraç alıyor. Şantajçıların tren istasyonlarında bulunan küçük dükkânlardan dahi ayda yüz euro haraç almaktan çekinmediği belirtiliyor.

Şantajcılarla mücadele için, belli yerlerde polis sayısının artırılması ve polis gücünün caydırıcı bir araç olarak kullanılması tavsiye ediliyor. CİHAN
<< Önceki Haber Berlin polisi şantajcılara karşı çaresiz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER