'Kapama Dut Bahçesi' için ilk fidan dikildi


Doğu Anadolu Projesi (DAP) İdaresi'nin, 'Bitkisel Üretim Altyapısının Geliştirilmesi Projesi' kapsamında desteklediği projelerden biri olan, Üzümlü Belediyesi'ne ait 'Kapama Dut Bahçesi' için ilk fidan, DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Adnan Demir tarafından dikildi.

Üzümlü Belediye Başkanı Ahmet Sazlı'nın daveti üzerine Erzincan'ın Üzümlü ilçesine giden DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Adnan Demir, DAP Tarım ve Kırsal Kalkınma Koordinatörü Ömer Faruk Karyağdı, Beşeri, Sosyal ve Kurumsal Gelişme Koordinatörü Ferhat Gök ve Tarımsal Sulama Uzmanı Mehmet Karaca'yla birlikte 35 dönümlük arazide oluşturulan Kapama Dut Bahçesinin ilk fidanını dikti.

Hayırlı olsun temennisinde bulunarak ilk dut fidanının dikimini gerçekleştiren Başkan Demir, idare olarak, var olan potansiyeli destekleyerek bölgenin kalkınması için çalıştıklarını söyledi. Demir, "Toprağı ürünle buluşturmak için bugün buradayız. Üzümlü ise böyle potansiyeli olan güzel bir ilçemiz. Hayırlı olsun." dedi.

Kırsal bölgelerde, üreterek ekonomiyi canlandırmak için çeşitli projeleri desteklediklerini anlatan DAP İdaresi Başkanı, yerel ekonomiyi güçlendirme adına ve kentin tarım ekonomisini geliştirmek amacıyla bu tür çalışmalarının devam edeceğini ifade etti.

Proje hakkında bilgi veren Üzümlü Belediye Başkanı Ahmet Sazlı ise dikim için 720 adet dut fidanı getirdiklerini, ayrıca belediye olarak meyve fidanları dikerek halka örnek olduklarını, bunun yanı sıra, boş olan arazileri de üretime katarak, meyveciliği ilçede geliştirmeye çalıştıklarını anlattı.
CİHAN
<< Önceki Haber 'Kapama Dut Bahçesi' için ilk fidan dikildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER