Beşiktaş Belediye Başkanı Hazinedar: Talimatla gerçekleşen bir tutuklama var

Beşiktaş Belediye Başkanı Hazinedar: Talimatla gerçekleşen bir tutuklama var

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, MİT TIR'ları haberlerinden dolayı Silivri Cezaevi'ne konan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile gazetenin Ankara temsilcisi Erdem Gül'ü ziyaret etti. Çıkışta açıklama yapan Hazinedar, "Burada tamamen bir talimatla gerçekleşen bir tutuklama ve hukuki süreç var." dedi.

Murat Hazinedar, tutuklu gazeteciler Can Dündar ve gazetenin Ankara Temsilcisi Erdem Gül'i ziyaret etti. Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Atilla Sertel ile birlikte Silivri'ye gelen Hazinedar, çıkışta yaptığı açıklamada Can Dündar'ın mesajını da okudu.

Hazinedar şunları söyledi: "Çok fazla yorum yapmaya gerek yok. Toplumsal vicdan iktidar yanlıları da dahil neyi nereye koyacağını gayet iyi biliyor. Ortada bir hukuk dışılık olduğu konusunda bir tartışma yok zaten. Sorun Türkiye'deki hukuk sistemi, dolayısıyla demokrasimize dair gelecek ortak hayallerimizin nereye taşıyacağımızdır. Bu dava o simgelerden biridir. Yani Ergenekon süreci başlarken, ortaya çıkarılan korku ve oyun hiç yok. Burada tamamen bir talimatla gerçekleşen bir tutuklama ve hukuki süreç var."

"Bu hukuk, tarihine bir komedi olarak geçecektir." diyen Hazineder, "Ama biz daha ziyade geçmiş olsun dileği ve destek amacıyla buradayız." İfadesini kullandı.

'CAN DÜNDAR'IN MESAJINI OKUDU'

Can Dündar ve Erdem Gül'e destek için gelen Çarşı Grubu üyelerinin selamlarını da ilettiğini dile getiren Hazinedar, Can Dündar'ın mesajını okudu: "Sevgili Beşiktaşlı ve Çarşılı dostlarım. Başkanımızla görüştüm. Selamınızı iletti. İçim ısındı. Biliniz ki Çarşı adaletsizliğe karşıdır. Siz oradaysanız biz burada dimdik dururuz. Eksik olmayın."

CHP'li Atilla Sertel'de ziyaret ilişkin Can Dündar ile Erdem Gül'ün morallerinin yerinde olduğunu ve hiçbir umut kırılmalarının olmadığını ifade etti. Atilla Sertel şunları dile getirdi: "Bu ülkeye yazan insanların hiçbir kötülük yapmadığını bilen insanlarız. Konuşan insanların düşünen insanların sorunları gündeme getiren insanların özgürlüklerini hep savunduk. Bu Silivri'nin yabancısı değiliz. Biz bu Silivri'ye 6 yıl boyunca çok gidip geldik. Türkiye'de bir kişi kim ve nefretle ülkeyi yönetmek istemektedir. Bir kişinin kendisine veya ailesine yönelik yada başkasına yönelik herhangi bir ülkeye yönelik sıkıntı sezdiği anda hemen o kişiyi veya kişileri takibe alıp o kişileri cezalandırma noktasında cezaevine attırma işsiz yada aç bırakma, yada gazetesini kapatma yada medya kuruluşunu kapatmaya kadar sonuna kadar uğraş vermektedir. Bu kişiyi siz iyi biliyorsunuz. Buradan sesleniyorum: Arkadaşlarımızı dün de yıkamadınız bu günde yıkamayacaksınız. Yıkılmaz! Bizim arkadaşlarımız dün de özgürlüğü savundu, dün de halkın çıkarları için halkın mücadelesi içini en önce oldu yarın da en önde olacaklar."

CİHAN
<< Önceki Haber Beşiktaş Belediye Başkanı Hazinedar: Talimatla gerçekleşen... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER