Savcı Coşkun, 'kaçma ihtimali'ni öne sürüp 4 kişiye tutuklama istedi


Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve aralarında AK Parti eski milletvekili İlhan İşbilen'in de bulunduğu 4 kişi, tutuklanma istemi ile nöbetçi hakimliğe sevk edildi. Savcı tutuklamaya sevk yazısında 4 kişinin de yurt dışına kaçacaklarına dair somut olgu olduğunu ileri sürdü.

Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu Savcısı Serdar Coşkun, 4 kişiyi tutuklanma isteme ile nöbetçi hakimliğe sevk etti. Savcı sevk yazısında hakkında gözaltına kararı verilen şüphelilerin yurt dışına kaçtıklarını, Türkiye'deki işleri idare edebilecek az sayıda kişiyi bıraktıkları, sevk edilen şüphelilerin de bu kişilerden olduğunu iddia etti. Hakkında gözaltı kararı bulunanların adli soruşturmayı boşa çıkarmak için yurt dışına kaçtıklarını ileri süren savcı, tutuklamaya sevk edilen 4 kişinin de yurt dışına kaçacaklarına dair somut olgu bulunduğunu iddia etti.

Savcı Coşkun sevk yazısında ayrıca, şüphelilere isnat edilen suçun tutuklamayı gerektiren 'vahim' nitelikte suçlardan olduğunu ve adli kontrol şartının yeterli olamayacağını savundu.
CİHAN
<< Önceki Haber Savcı Coşkun, 'kaçma ihtimali'ni öne sürüp 4 kişiye... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER