BEÜ Bilgisayar Mühendisliği, 60 öğrenci ile eğitim öğretime başlıyor


Sülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği, 60 öğrenci ile eğitim-öğretime başlıyor.

Son yıllarda kalite-akreditasyon, üniversite-sanayi işbirliği projeleri konusunda önemli atılımlar geçekleştiren BEÜ Mühendislik Fakültesi, Ar-ge potansiyeli yüksek yeni bölümler açarak büyümesini sürdürüyor. Daha önce Biyomedikal ve Metalurji-Malzeme Mühendislikleri Bölümlerini bünyesine katan Mühendislik Fakültesi'nde, YÖK'e yapılan teklifin kabul edilmesiyle çağın en gözde disiplini olan Bilgisayar Mühendisliği 2016 - 2017 döneminde 60 öğrenciyle eğitim - öğretim hayatına başlayacak.

Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, "Bilgisayar Mühendisliği Bölümümüzde eğitim-öğretim faaliyetlerinin başlatılması için yaptığımız başvurunun YÖK tarafından kabul edildiği öğrenmiş olmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Bilgi Teknolojileri günümüzde hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline gelmiştir. Bu sebeple söz konusu alanda bölüm açılması, 2013 yılından bu yana stratejik hedeflerimiz arasındaydı. Ancak böylesine gözde bir alanda yeterli öğretim kadrosu oluşturmak gerçekten çok zor bir görevdi. Bu hedefin başarılmasında büyük bir özveri ile çalışan daha önceki dekanlarımıza, tüm çalıma arkadaşlarımıza ve bu süreçte desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen rektörlüğümüze teşekkürü bir borç biliyorum. Bilgisayar bölümünün açılmasıyla birlikte fakültemiz bünyesinde eğitim-öğretim faaliyeti gösteren bölümlerimizin sayısı 11'e, toplam öğrenci sayımız da 4 bin 263' ulaşmış olacaktır. Ayrıca fakültemizde 95 de yabancı öğrenci öğrenim görmektedir." dedi.
CİHAN
<< Önceki Haber BEÜ Bilgisayar Mühendisliği, 60 öğrenci ile eğitim... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER