Beyaz Saray: Türkiye'de Obama-Putin görüşmesi yapılabilir

Beyaz Saray: Türkiye'de Obama-Putin görüşmesi yapılabilir

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, Türkiye'de G-20 zirvesi bağlamında ABD Başkanı Barack Obama ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında bir görüşmenin olabileceğini açıkladı.

Beyaz Saray'da basının soruları üzerine Earnest, zirvede iki liderin herhangi bir format şeklinde görüşebileceğini söyledi. Earnest, "Daha önce olduğu gibi herhangi bir genel etkinlik veya resmi olmayan bir ortamda liderler bir şeyleri ele alabilir, görüşebilir. Ama şuanda Sayın Obama'nın Sayın Putin'le görüşmesi ile ilgili henüz bir net plan da yok. Bende henüz böyle bir bilgi yok." dedi.

Dün Kremlin Sarayı Sözcüsü Dmitri Peskov, zirve bağlamında Rusya Devlet Başkanı Putin ve ABD Başkanı Obama arasında yapılması planlanan görüşmenin henüz netlik kazanmadığını bildirmişti. Kremlin Sözcüsü, "Henüz bunu söylemeye hazır değilim. İkili görüşme ile ilgili takvim çok yoğun, şimdi bu takvim yapılmak üzere....Bu konular başka ülkelerle karşılıklı işbirliği çerçevesinde hazırlanmakta. Takvim henüz hazır değil. Şimdiden bir şey söylemek erken." şeklinde konuşmuştu.

Zirve, 15-16 Kasım'da Antalya'da Belek'te yapılacak. En son ikili görüşme 30 Eylül'de Birleşmiş Milletler BM 70. Genel Kurul toplantısında gerçekleşmişti. CİHAN
<< Önceki Haber Beyaz Saray: Türkiye'de Obama-Putin görüşmesi yapılabilir Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER