"Bilal Erdoğan'ın arkadaşı büyükelçi oldu" iddiası

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) lideri Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın okul arkadaşı da olan TRT Genel Müdürü İbrahim Eren, Katar'ın başşehri Doha'ya büyükelçi olarak tayin edildiği iddia edildi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu iddiayı teyit etmedi.

SHABER3.COM

TRT Genel Müdürü İbrahim Eren, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın en fazla ziyaret ettiği ülke olan Katar'a büyükelçi olduğu iddia edildi.

Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden sınıf arkadaşı olan İbrahim Eren'e (solda), TRT Genel Müdürlüğü'ne tayin edildiğinde ilk tebrik ziyaretine gelen isimlerden biri de Dışışileri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu idi. 

Hürriyet'ten Uğur Ergan'ın haberine göre büyükelçi atamalarından bazıları şöyle:

Togan Oral: Aşkabat, 
Aylin Sekizkök: Sofya
Hasan Sekizkök: Üsküp
Mustafa Özcan: Minsk
Hasan Ulusoy: Brüksel
Demet Şekercioğlu: Kolombo
Mahinur Özdemir: Cezayir
Haldun Tekneci: Hanoi
Fatma Pihava Ünlü: San Jose
Orhan Işık: Laos
Kaya Bakkalbaşı: Madagaskar
Gülcan Akoğuz: Santiago, 
İnan Özyıldız: Tallin
Mustafa Osman Turan: Bangladeş
İsmail Aramaz: Amman
Erkan Aytun: Guetamala
Yeşim Kebapçıoğlu: Santa Domingo

DOHA BÜYÜKELÇİSİ OLARAK TAYİN EDİLEN İBRAHİM EREN KİMDİR?

Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun olan İbrahim Eren, teknoloji ve medya alanında farklı şirketlerde görevlerde bulundu. 

Londra’da bulunan University of Westminster’dan medya yöneticiliği alanında yüksek lisans derecesine sahip olan Eren, ATV'de üç yıl boyunca genel müdür yardımcılığı yaptı. 

İKİ YIL ÖNCE TRT GENEL MÜDÜRÜ OLDU

2013 yılından beri Türkiye Radyo-Televizyon (TRT) kurumunda genel müdür yardımcılığı görevini ifa eden Eren 10 Temmuz 2017'de aynı kurumda genel müdürlüğe terfi etmişti.

İbrahim Eren, Türk Telekom'da yönetim kurulu üyeliğinin yanı sıra Televizyon İzleme Araştırmaları Kurumu AŞ'de yönetim kurulu başkanlığı ve International Emmy direktörlüğü görevlerini yürütüyor. 

<< Önceki Haber "Bilal Erdoğan'ın arkadaşı büyükelçi oldu" iddiası Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER