Bildiriye imza atan doçente uzaklaştırma

Düzce Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Latife Akyüz, 'Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi' tarafından yayınlanan bildiriye imza attığı gerekçesiyle görevinden uzaklaştırıldı. Savcılık da hakkında 'terör örgütü propagandası yapmak' suçundan soruşturma başlattı.

Bildiriye imza atan doçente uzaklaştırma

Düzce Üniversitesi Rektörlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, Doç. Dr. Latife Akyüz hakkında soruşturma başlatıldığı belirtilerek, şu ifadelere yer verildi: "İlgili öğretim üyesinin Yükseköğretim Kurumları Yönetici, Öğretim Elemanı ve Memurları Disiplin Yönetmeliğinin 26'ncı maddesine dayalı olarak soruşturma süresince görevinin başında kalmasında sakınca görüldüğünden, ilgili hakkında görevden uzaklaştırma tedbirinin uygulanmasına karar verilmiştir. Düzce Üniversitesi olarak, vatanımızın birlik ve beraberliğini, bölünmez bütünlüğünü hedef alan her türlü terör faaliyetlerini ve girişimlerini şiddetle kınıyor, bu tür faaliyetlere destek verenlere karşı asla müsamaha gösterilmeyeceğini vurguluyoruz."

Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı da Doç. Dr. Latife Akyüz hakkında 'terör örgütü propagandası yapmak' suçlamasıyla soruşturma başlattı.

8 AKADEMİSYENE SORUŞTURMA AÇILMIŞTI

Samsun, Kayseri ve Bartın'da ikisi profesör 8 akademisyen hakkında ‘terör örgütü propagandası yapmak' gerekçesiyle resen soruşturma başlatıldı. Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı, Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi'nin bildirisinde imzası bulunan Abdullah Gül Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent Tanju hakkında resen soruşturma başlattığını bildirdi. Başsavcılık, soruşturmaya gerekçe olarak TCK'nın 216. maddesindeki ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama' ile 301. maddesindeki ‘Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni ve devletin kurum ve organlarını alenen aşağılama' suçlarını gösterdi. Bartın Üniversitesi Antropoloji Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hülya Doğan hakkında da TCK 301'den soruşturma başlatıldı. Doğan'ın bir gün içerisinde savcılığa giderek ifade vermemesi halinde ise zorla ifadeye götürüleceği kaydedildi. Yine, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nden 6 akademisyene soruşturma açıldı. O isimler şöyle: Prof. Dr. Taner Özbenli, Doç. Dr. Canani Kaygusuz, Doç. Dr. Melda Yaman, Doç. Dr. Özgür Öztürk, Dr. Ali Rıza Güngen, araştırma görevlisi Fatih Çağatay Cengiz.

(dha,zaman)

<< Önceki Haber Bildiriye imza atan doçente uzaklaştırma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER