'Bilinçli Gençlik, Huzurlu Toplum Projesi' ödülleri verildi


Artvin il Emniyet Müdürlüğünce hazırlanan 'Bilinçli Gençlik, Huzurlu Toplum Projesi' kapsamında ödül ve kitap dağıtım töreni düzenlendi.

Artvin İl Emniyet Müdürlüğü Gaffar Okan Toplantı Salonu'nda düzenlenen törene Artvin Valisi Kemal Cirit, Artvin İl Emniyet Müdürü Alaattin Akbaş, Garnizon Komutanı Piyade Albay Urcan Gençay, Artvin Belediye Başkan Yardımcısı Erkan Yazan, Artvin Cumhuriyet Başsavcısı Aydın Turhan, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Mehmet Duman, İl Milli Eğitim Müdürü Abdülcelil Kahveci, davetliler ve öğrenciler katıldı.

Törende proje kapsamında Artvin'de 20 Ekim-05 Kasım tarihleri arasında il genelindeki ilkokul, ortaokul, ve lise öğrencileri arasında düzenlenen 'Polis Konulu' resim, şiir, ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Törende ayrıca Artvin'de eğitim veren okulların kütüphanelerini destekleyerek öğrencileri kitap okuma alışkanlığını kazanmaya teşvik etmek amacıyla il emniyet müdürlüğünce alınan bin 50 kitap okul müdürlerine teslim edildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende İl Emniyet Müdürü Alaattin Akbaş proje hakkında bilgi verdi. Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Salih Duran proje kapsamında yaptıklarını paylaştı.

Artvin Valisi Kemal Cirit emniyet teşkilatının polisliği sadece huzur ve güvenle sınırlamayıp polisliğin eğitim boyutunun da olduğunu göstermek amacıyla yaptığı bir organizasyonda bir araya geldiklerini ifade ederek, projede emeği geçenlere teşekkür etti. Özgürlük ve güvenlik dengesinin hakim unsurunun il ve ilçe merkezlerinde kolluk güçleri olan polis kırsal ve köylerde de jandarma birlikleri olduğunu belirten Vali Kemal Cirit, şunları söyledi: "Toplumların özgürlüklerini güvenliğini sağladığımız zaman daha çok görmekteyiz. Özgürlüğü yaygınlaştırmak kapsamında zaman zaman güvenlik için kısıtlamalar olabiliyor. Bunu Fransa'da yaşanan terör olayımda da gördük. Biz kolluk güçlerimizin hem jandarma hem de polisimizin toplumun huzuru için yürüttükleri asayiş çalışmalarını bilmekteyiz. Bu kapsamda ben tüm emniyet personelimize teşekkür ediyorum."

ÖDÜL KAZANANLAR

Kompozisyon dalında Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Büşra Nur Güray birinci olurken, Kemalpaşa Çok Programlı Lisesi Anadolu Lisesi Öğrencisi Gamze Boyraz ikinci, Ardanuç İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Büşra Orhan da üçüncü oldu.

Şiir dalında ise 7 Mart Ortaokulu Öğrencisi Mevlüt Kongur birinci, Şavşat Atatürk Ortaokulu öğrencisi Melek Demirci ikinci, İmam Hatip Ortaokulu Öğrencisi Ravza Kahveci üçüncü oldu.

Resim dalında da Borçka Çoruh İlkokulu Öğrencisi Ercin Çil birinci, 7 Mart İlkokulu Öğrencisi Kaan Şahin ikinci, Karadeniz Bakır İlkokulu Öğrencisi Ezgi Çolak üçüncü oldu.

Konuşmaların ardından törene dereceye giren öğrenciler ödüllerinin verilmesi ve
okul müdürlerine kitapların teslim edilmesiyle devam edildi.

Tören Vali Cirit ve beraberindeki protokol üyelerinin dereceye giren öğrencilerin eserlerinin sergilendiği serginin gezilmesiyle sona erdi.

CİHAN
<< Önceki Haber 'Bilinçli Gençlik, Huzurlu Toplum Projesi' ödülleri verildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER