Birecik'te sağlık çalışanlarına saldırı kınandı


Şanlıurfa Birecik Devlet Hastanesi'nde hasta yakınlarının 2 hemşireyle 2 güvenlik görevlisini darp etmesini Birecik Sağlık-Sen üyeleri ve vatandaşlar tarafından protesto edildi.

Birecik Sağlık-Sen İlçe Başkanı Halil Arslan, "Devlet hastanemizin acil servisinde nöbetçi sağlık personeli ve çalışanlarımıza kendini bilmez kişi ve kişiler tarafından, fiziki ve sözlü saldırıda bulunulmuştur. Bu samimiyetsiz anlayış sağlık çalışanlarının iradesine zorbalıkla ve şiddet uygulayarak ipotek koymaya yeltenmiştir. Her kim tarafından ve her ne nedenle yapılırsa yapılsın, sağlık çalışanlarını hedef alan sözlü ve fiili saldırıların aslında sadece sağlık çalışanlarına değil, toplumun sağlığına yapılmış, çirkin ve kabul edilemez hareketler olarak kabul edilmektedir. Bu saldırının takipçisiyiz." şeklinde konuştu.

Birecik Devlet Hastanesi Başhekimi İbrahim Keşküs de "Bunlar çok elim hadiselerdir. Burada acilde çalışan sağlık personelleri tamamen özveri ile çalışmak istiyorlar. Kimseyi tanıdıkları kimseye karşı özel bir tutumda bulunmaları mümkün değildir. Sadece işlerini yapıyorlar. Sağlık hizmetini sunmaya çalışıyorlar dolayısıyla bu insanlara karşı bu şekilde, yani yansız, tarafsız kimlik gözetmeden özveri ile çalışan insanlara karşı bu şekilde davranışlar sağlık çalışanlarının hem moralini hem direncini hem de huzurunu bozmaktadır. İnsanlar bizlere karşı, sağlık çalışanlarına karşı sadece işlerini yapan insanlar olarak bakarlarsa ve onlardan bu hizmeti beklerler ise sağlık çalışanları da bu hizmetlerini kat kat artıracaklardır." açıklamasını yaptı.
CİHAN
<< Önceki Haber Birecik'te sağlık çalışanlarına saldırı kınandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER