Cumhuriyet'e geçmiş olsun ziyaretleri: Gazetecilerin yargılanmaları geri tepecek

Cumhuriyet'e geçmiş olsun ziyaretleri: Gazetecilerin yargılanmaları geri tepecek

Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün tutuklanmasının ardından birçok kişi Cumhuriyet Gazetesi'nin Ankara'daki binasına gelerek 'geçmiş olsun' dileklerini iletti.

Türkiye Mimarlar Odası Başkanı Eyüp Muhcu yaptığı açıklamada, "Tutuklanan Cumhuriyet'tir, demokrasidir, özgürlüklerdir. Bunun son olmayacağını biliyoruz. Bu faşist baskıların artarak devam edeceğini biliyoruz. Ancak iktidardakiler bilmeliler. Bu halkın gazetecileri, aydınları, emekçileri asla susmayacaklar. Bundan sonra sesimiz daha gür bir şekilde sürecek. Bu bir son değildir." dedi.

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan ise "Bugün vicdanlı olan gazetecilerin tutuklanması hepimizin vicdanını kanatıyor. Onlar özgür kalana kadar onların mücadelesine destek olacağız." ifadesini kullandı.

FİKİR KULÜBÜ FEDERASYONU ÜYESİ GENÇLER DESTEK İÇİN CUMHURİYET GAZETESİ'NE GELDİ

Gazete temsilciliğini ziyaret edenler arasında bulunan Fikir Kulübü Federasyonu üyesi gençler de bina önüne gelerek açıklamalarda bulundu. Fikir Kulübü Federasyonu üyesi bir genç şunları dile getirdi: "Türkiye halkına yapılmış bir saldırı. Dün mahkemede Can Dündar gerçekleri söylediği için tutuklandı. Bu gerçekler aynı zamanda Recep Tayyip Erdoğan'ın başında bulunduğu suç örgütü Reyhanlı katliamını, Ankara katliamını Suruç katliamını biz yaptık demektedir. Bu davanın sonucu sadece basına saldırı değil. Bu ülkenin başındakilerin IŞİD'le ilgisini belgelendirmektedir. Söz veriyoruz. Keskin kalemler karanlığı yırtacak, söz veriyoruz ki bu ülkede aydınlık bir Türkiye, yeni bir cumhuriyet kurulacak. Kahrolsun saltanat, yaşasın Cumhuriyet."

Türkiye Yazarlar Sendikası Ankara Temsilcisi Zerrin Taşpınar, "Buraya gazetecilerle dayanışmaya en çok haber alma özgürlüğümüzün arkasında olduğumuzu söylemeye geldik. Sorumlu biziz. Gazetecilerimizi yargılayanlar, bizi de yargılamak zorunda kalabilirsiniz." açıklamasını yaptı.

ALİ BALKIZ: CUMHURİYET BU BADİREYİ ATLATACAKTIR

Eski Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Yazar Ali Balkız da şunları söyledi: "Bizim haber alma hakkımızı, bilgi edinme tartışma hakkımızı elimizde almaya çalışıyorlar. Bir küçük adam MİT TIR'larının haber yapılmasını Türkiye Cumhuriyeti'nin yatak odasına girmek diye niteledi. Evet, o yatak odasında o yorganın altına zina işleme varsa o zinayı görmek, o yorganı parçalayıp atmak ve dünyaya göstermek bir gazetecinin görevidir. Bundan dolayı gazetecilerin yargılanmaları geri tepecektir. Cumhuriyet bu badireyi atlatacaktır."

CUMOK: TUTUKLAMANIN ZAMANLAMASI MANİDAR

Cumhuriyet Gazetesi Okuyanlar (CUMOK) üyeleri ise 'geçmiş olsun' dedikten sonra gazetecilere konuştu. Grup adına konuşan Nejdet Özer, tutuklamaların zamanlamasını manidar bulduğunu söyleyerek, "Suç sayılan haberden aylar sonra başlatılan soruşturma ve aylar sonra gelen tutuklamaların, ülkenin savaşa sürüklendiği şu günlerde, yürütülen yanlış iç ve dış politikalara karşı getirilen eleştiri ve sıcak gündemi perdelemek için kullandığını düşünmekteyiz." dedi.

Özer, ayrıca şunları dile getirdi: "Bu tutuklamalar, haber peşinde koşan, doğru ve birinci elden haber vermek için canını tehlikeye atmaktan çekinmeyen, araştırmalar, analizlerle, yoğun emek harcayarak gerçekleri ortaya çıkarmaya çalışan tüm gazetecilere bir gözdağıdır, bir sindirme hareketidir, onları otosansüre zorlamaktır. Gerçekleri duyurdu diye, en asli görevi olan kamuoyunu aydınlatmak görevini yerine getirdi diye suçlanan gazetecilerin tutuklanarak zindanlara atılasına 'Hayır' diyoruz." CİHAN
<< Önceki Haber Cumhuriyet'e geçmiş olsun ziyaretleri: Gazetecilerin yargılanmaları... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER