Rus Meclis Başkanı, Romanya Meclisi'nde protesto edildi


Karadeniz Ekonomik İşbirliği Teşkilatı toplantısı için geldiği Romanya'da parlamentoda konuşma yapan Rus Meclis Başkanı Sergey Narışkin, aynı toplantı için Bükreş'te bulunan bir grup Ukraynalı milletvekili tarafından protesto edildi.

Sergey Narışkin'in konuşması sırasında kürsü önünde açılan döviz ve pankartlarda, '2008- Gürcistan, 2014- Ukrayna - Şimdi neresi? Putin Dur!', 'Kırım'ı geri ver' ifadeleri yer aldı.

"BU SİRK DE NEDİR?" TEPKİSİNİ VERDİ

Ukrayna bayrağı da açan göstericilere tepki gösteren Sergey Narışkin ise Romanya Senatosu Başkanı Calin Popescu Tariceanu'ya dönerek "Bu sirk de nedir? Bu gösteri devam edecek mi?" soruları ile tepkisini gösterdi. Romanya Senato Başkanı'nın uyarısına rağmen Ukraynalı göstericiler Rus meclis başkanın konuşmasını sonlandırana kadar kürsüde durmaya devam etti.

AB'NİN SEYAHAT YASAĞINA RAĞMEN BÜKREŞ'E GELDİ

Rus Parlamentosu'nun üst kanadının başkanı Sergey Narışkin, Avrupa Birliği'nin yaptırım listesinde yer almasına rağmen Romanya'ya geldi.

Romanya Dışişleri Bakanlığı, Karadeniz Ekonomik İşbirliği (KEİ) Teşkilatı Parlamenterler Asamblesi toplantısı için ülkeye gelen Sergey Narışkin'i engelleyemeyeceklerini savundu. Bakanlıktan yapılan açıklamada, AB'nin seyahat kısıtlamalarının, üye ülkelerin uluslararası yükümlülüklerini iptal etmediğine dikkat çekti ve KEİ kapsamındaki taahhütlerine uygun olarak Rus yetkiliyi kabul ettiklerini belirtti. CİHAN
<< Önceki Haber Rus Meclis Başkanı, Romanya Meclisi'nde protesto edildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER