Birleşik Kamu-İş'ten Cihan-Sen'e ziyaret


Birleşik Kamu-İş Genel Başkanı Hasan Kütük ve Genel Sekreter Mücahit Dede, Cihan Sendikalar Konfederasyonu (Cihan-Sen)'nu ziyaret etti. Cihan-Sen Genel Başkanı Naci Haliloğlu, Genel Başkan Vekili Melik Türedi, Başkan yardımcıları Zafer Tarman ve Serdar Yılmaz tarafından karşılandılar.

Ziyarette konuşan Genel Başkan Haliloğlu, kamu çalışanı haklarının korunması ve geliştirilmesi konusunda birlikte hareket etmenin önemine işaret etti. Türkiye'de farklı dünya görüşlerine sahip sendikalar bulunduğunu ancak çalışanların mevcut ya da gelecekte karşılaşacakları sıkıntıların ortak olduğunu belirtti. Kamu çalışanlarının sahip olduğu hakların korunması ve daha da geliştirilmesi için bütün sendikaların işbirliği yapmasının önemine değinen Haliloğlu, bu konuda bilimsel raporlarla desteklenmiş, geniş katılımlı çalışmaların yapılması gerektiğini ifade etti. Genel Başkan Vekili Türedi ise konfederasyonlar olarak dünya ve hayat görüşleri farklı olmasına rağmen memurların devleti temsil ettiğini, ortak paydanın ise memurların iş güvencesi olduğunu dile getirdi.

Birleşik Kamu-İş yöneticileri de sendikal hareketin ve örgütlü mücadelenin farklılıklarını bir kenara bırakarak, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda değişiklik yapılmasına karşı memur güvencesini birlikte korumak amacıyla biraraya gelmelerinin önemli olduğunu söyledi. CİHAN
<< Önceki Haber Birleşik Kamu-İş'ten Cihan-Sen'e ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER