Bisikletçiler kazayı protesto etti

Bisikletçiler kazayı protesto etti

Muğla Bisiklet Derneği üyeleri, Muğla'nın Marmaris ilçesinde geçtiğimiz pazartesi günü bir otomobilin arkadan çarpması sonucu Fransız bisikletçinin hayatını kaybetmesini protesto etti.

Kaza, 24 Mayıs 2015 tarihinde saat 17.00 sıralarında Taşhan mevkiinde meydana gelmişti. Bisikletiyle Türkiye turuna çıkan ve 40 ülkeyi gezen Fransız Chrıstıan Jean Auguste Niaffe (58), rampa tırmanışına geçtiği sırada, 48 SK 338 plakalı otomobil tarafından arkadan çarpılmıştı. Çarpmanın hızıyla yol kenarına fırlayan bisikletçi, ağır yaralanmış, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen Muğla Bisiklet Derneği üyeleri, kazayı protesto etti. Protesto gösterisine Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş ve CHP Muğla milletvekili adayı Burak Erbay da destek verdi.

Muğla Bisiklet Derneği Başkanı Bilge Kaan Uzun, bisiklet gezgini Niaffe'yi sevgi, saygı ve rahmetle andıklarını söyledi. Vahşetten sorumlu olan herkesi kınadıklarını dile getiren Uzun, "Yaşanan olay tüm bisikletçileri üzmüştür. Tüm bisikletçilerin çığlığına destek vermek için buradayız. Trafikte hakkımız olan yeri, saygıyı ve hakkımız olan şeridi istiyoruz. Biz trafiği işgal etmiyoruz. Trafik biziz. Bu gibi yaşanan trafik cinayetlerinden sonra bisikletten ineceğimizi sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Sokaklarda cadde trafiğin olduğu her yerde olmaya devam edeceğiz." dedi.

Bisikletli ve motosikletli grup, Cumhuriyet Meydanı'nda iki tur attıktan sonra, kazanın yaşandığı yere doğru hareket etti. CİHAN
<< Önceki Haber Bisikletçiler kazayı protesto etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER