Bitlis Belediyesi, çocuk meclisi kurdu


Bitlis Belediyesi, çocukların kendini rahatça ifade edebilmesi ve çocukların sorunlarının çözümü için çocuk meclisi kurdu.

Bitlis Belediyesi ile Unicef arasında imzalanan "Çocuk Meclisi"nin kurulması için çocuk meclisi yönetmeliğini onayladı. Bitlis Çocuk Hakları Savunucuları'ndan oluşan 4 kişilik çocuk ekibi, çocuk hakları, Unicef tarihçesi ve çalışma alanı, çocuk dostu şehirler ve çocuk meclisine ilişkin meclis üyelerine bilgilendirmede bulundu. Daha sonra Bitlis Belediye Eşbaşkanı Hüseyin Olan ve meclis üyeleri, yapılan bilgilendirmeden dolayı çocuk heyetine teşekkür etti.

Projenin önemine dikkat çeken Başkan Olan, "Çocuklarımızın tüm hayallerini gerçekleşmesini istiyoruz. Her insanın bir çocukluk evresini yaşıyor. Yaşadığımız sıkıntıların, şimdi çocuklarını yaşamamasını diliyoruz. İnşallah, bizden daha güzel bir çocukluk ve geleceği yaşarsınız. Hepinize teşekkür ediyoruz" dedi.

"Çocuk Dostu Şehirler Projesi"nin çalışmalarını ortak yürüten Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nün çalışmalarının sona gelindiğini belirten Proje Yerel Koordinatörü Çilem Engin Urfan, kurulacak olan Çocuk Meclisi'nin önemine vurgu yaptı.

"Çocuk Meclisi" sayesinde çocukların kendi haklarıyla ilgili taleplerini, düşüncelerini ve sorunlarını dile getirebileceğini ve çocukların çalışmalarını anlatabilecek bir platforma sahip olacağını kaydeden Urfan, ilerleyen zamanlarda ise seçimi yapılacak "Çocuk Meclisi" için de kentte bulunan okullar aracılığıyla tüm çocuklara ulaşılacağının ve bununla da meclis seçimlerinin gerçekleştirileceğini belirtti.

Meclise katılmak isteyen tüm çocuklara da çağrıda bulunan Urfan,"Çocuk Meclisi"ni ilişkin çocukların belediyenin Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü'nden bilgi edinebileceğini kaydederek, "UNICEF ve IKEA'nın desteğiyle belediyenin proje kapsamında çocukların yaratıcılıklarını geliştirebileceği, güvenle oyun oynayabileceği ve nitelikli zaman geçirebileceği Çocuk Dostu Mekanları'nında oluşturulmaya başlanacak. Belediyeye ait Toplum Destek Merkezi'nde bir odada kompleks olarak kurulacak. Burada çocuklar hem çalışacağı, oynayacağı ve kitap okuyacağı hem de okul dışı zamanlarını dolu bir şekilde geçirebilecek. Proje kapsamında ise havaların düzelmesinin ardından cezaevi mevkiinde çocukların güvenli bir şekilde oyun oynayabilecekleri çocuk parkı çalışmalarına başlanacak." diye konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber Bitlis Belediyesi, çocuk meclisi kurdu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER