Bitlis'te ağaç dikim etkinliği düzenlendi


Bitlis Merkez Oya Havare İlköğretim Okulu'nda Toplum Destekli Polis Şube Müdürlüğü ve Orman İşletme Şefliği ortaklığında Ağaç dikimi yapıldı.

Toplum Destekli Polis Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan Gönül Köprüsü Projesi kapsamında, Orman İşletme Şefliği'nin destekleri ile ilköğretim öğrencileri kendilerine ait dilek ağaçlarını dikti.

Polis kıyafetleri ile ağaç dikimi yapan öğrenciler, kağıtlara yazdıkları dileklerini diktikleri ağaçlara bağlayarak, ilk ağaç dileklerini de tutmuş oldu.

Bitlis Orman İşletme Müdürü, Ruhi Bilgin, asıl amaçlarının Bitlis dağlarını tamamen yeşil olmasını sağlamak olduğunu ve bölgede meydana gelen olaylardan dolayı bu amaçlarını biraz ertelediklerini söyledi.
Bilgin, "Bütün sevgiler küçük yaşta kazandırıldığı için polis arkadaşlarımız ile birlikte bu küçük çocuklara ağaç sevgisi aşılayabilmek için böyle bir programın içerisinde olduk. Kendi eliyle bir adet ağaç dikmiş bir insanda bile ağaç ve yeşillik sevgisi oluşur. Bizim zaten teşkilat olarak Bitlis dağlarını yeşillendirmek gibi bir amacımız var. Bitlis yüksek rakımlı bir bölgede yer aldığı için, ağaçların su yürüğü yani üreme mevsimi biraz kısa sürüyor. Normalde Dünya'da ormancılık günü 21 Mart tarihine denk geliyor. Bizde de bu tarihte kış mevsimini daha yeni bitirmiş oluyoruz. Geçen yıl mayıs ayında bile kar yağışı ile karşılaştık. Bu nedenle Bitlis dağlarında ağaç dikimlerini güzün yapmaya çalışıyoruz. Bölgede olaylar biterse huzur ortamı oluşabilirse ağaç dikme projelerimiz daha geniş kapsamlı olacaktır. Bu şartlar içerisinde yarım milyon fidan dikmeyi planlıyoruz." dedi.

Amaçlarının polis ve halk kaynaşmasını sağlamak, çocuklara polis sevgisini kazandırmak olduğunu belirten Toplum Destekli Polis Memuru Fatih Başdan, "Gönül köprüsü projemizin bir faaliyeti olan fidan dikimini çocuklar ile birlikte gerçekleştirdik. Amacımız çocukları fidan dikimine teşvik etmek ve Bitlisimizin biraz olsun yeşillenmesine katkıda bulunmaktır. Çocuklarımıza bir not yazdırdık. Kendilerine bir dilek tutup kağıtlara yazdılar. Her dikilen ağaca bir dilek yazmış oldular. Burada çocuklar ile daha doğrusu halk ile polislerin yani devletin bir etkileşimini sağlamak istiyoruz. Küçük yaşlarda bu iletişimi sağlamış olursak ilerde daha samimi bir ortam yaratmış olacağız." diye konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber Bitlis'te ağaç dikim etkinliği düzenlendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER