Bitlis Valiliği: Caminin, çalınan tarihi taşı bulundu


Bitlis Valiliği, Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde bulunan tarihi Tuğrulbey Camii'nin çalınan mihrabındaki tarihi eser niteliğindeki taşın bulunduğunu, camiye teslim edildiğini bildirdi.

Bitlis Valiliği'nden yapılan açıklamada şöyle denildi: "Adilcevaz ilçemizde bulunan Tuğrulbey Camii çevresinde yapılan kontrollerde, caminin mihrabının duvarının dış çıkıntısı üzerindeki tarihi eser niteliğindeki taşın yerinden sökülmek suretiyle çalınmış olduğu anlaşılmıştır. Adilcevaz Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, ilçe merkezinde bulunan tüm mobese kameraları incelendiğinde olayın meydana geldiği saatlerde gri renkli Ford Connect marka bir aracın cami etrafında göründüğü tespit edilmiş, bahse konu aracın plakası okunamamış ancak araç üzerinde bazı ayırt edici emarelerin olduğu değerlendirilmiş ve çevrede yapılan araştırmalarda, bu aracın R.B. adına kayıtlı 04 plakalı bir araç olduğu tespit edilmiştir.

Araştırmalar üzerine, Adilcevaz Sulh Ceza Mahkemesi'nin vermiş olduğu arama kararına istinaden R.B. isimli şahsın adresinde arama yapılmış fakat herhangi bir suç ve suç unsuruna rastlanılmamıştır. R.B.'nin diğer adresi olan Aydınlar Beldesi Kışkılı Köyü İlçe Jandarma personelleri ile birlikte yola çıkılmış, fakat yolun karla kaplı olmasından dolayı bahse konu adrese ulaşılamadığından arama yapılamamıştır. Şüpheli R.B., ifadesi alınmak üzere İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne getirilmiş, alınan ifadesinde Tuğrulbey Camii'ne ait taşı, kendine ait 04 plakalı araç ile 01 Ocak 2016 günü saat 21.30 sıralarında, ismini bilmediği 3 şahıs ile beraber çaldıklarını, çalıntı taşın Aydınlar Beldesi/Kışkılı Köyündeki ikametinde sakladıklarını beyan etmesi üzerine, Kaymakamlık Özel İdare ekiplerince yol açıldıktan sonra bahse konu taş, şahsın ikametinde bulunmuştur.

R.B. isimli şahıs, 04 Ocak 2016 günü mevcutlu olarak çıkarıldığı Adilcevaz Cumhuriyet Başsavcılığı'nda adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış, diğer 3 şahıs ile ilgili araştırmalar devam etmektedir. Bahse konu tarihi eser niteliğindeki taş ise cumhuriyet savcısının talimatı ile Tuğrulbey Camii görevlisine teslim edilmiştir. İlimiz ve çevresinde suç ve suçlulara karşı yürüttüğümüz kararlı mücadelemiz devam edecektir." CİHAN
<< Önceki Haber Bitlis Valiliği: Caminin, çalınan tarihi taşı bulundu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER