BM'den çarpıcı Kimse Yok Mu yorumu

Sivil toplum örgütlerinin önemine değinilen BM konferansta Kimse Yok Mu'nun faaliyetlerinden övgüyle söz edildi.

BM'den çarpıcı Kimse Yok Mu yorumu

'İyilik İçin Sosyal Medya' konferansına BM yöneticilerinin sözleri damgasını vurdu. Sivil toplum örgütlerinin önemine değinilen konferansta Kimse Yok Mu Derneği’nin faaliyetlerinden övgüyle söz edildi.

İstanbul’da düzenlenen ‘İyilik İçin Sosyal Medya’ konferansı yurtiçi ve yurtdışından birçok akademisyen katılımı ile gerçekleşti.

Bugün gazetesinden Cihan Acar'ın haberine göre, açılış konuşmasını yapan Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal Konseyi (ECOSOC) eski Başkanı Andrei Abramov yeryüzündeki sorunlarla mücadele için sivil toplum kuruluşların önemine değindi.

Kimse Yok Mu Derneği’ne Birleşmiş Milletler ile yakın çalışmalarından dolayı teşekkür eden Abramov, "Birleşmiş Milletlerin bin yıl gelişme hedeflerine katkı sağladığı için özellikle Kimse Yok Mu Derneği’ne teşekkür ediyorum. Haklarında tek bir kötü söz duymadık. Birleşmiş Milletler ile yakın çalıştı. Genel sekreterlik seviyesinde yardımlarda bulundu. Sivil toplum sürdürülebilir kaynak için çok önemli. Sivil toplumun bilgi teknolojisi ile güçlenmesi de gerçekten çok önemli.

KAŞIKLA SU ÇIKARMAK GİBİ

Sürdürülebilir kalkınma birkaç akil adamın yapacağı bir süreç değil. Halkın katılımı gerekiyor. Sivil toplum kuruluşlarını bu sürecin dışında tutmak batmakta olan bir Titanik gemisinden kaşıkla su çıkarmaya benzer" şeklinde konuştu.

SMS’LE HESAP VERME DÖNEMİ

Sosyal medyanın aynı zamanda hükümetlerin vatandaşa karşı şeffaflığı konusunda da birtakım olumlu gelişmeler sunduğunu belirten Abramov, "Mesela Gürcistan'da bir sistem uygulanıyor.
 Vatandaşlar SMS aracılığıyla bilgilendiriliyor. Böylece hükümetin vatandaşa hesap verilebilirliği artıyor. Bilgi teknolojileri ülkelere ekonomik kalkınma sunuyor. Piyasaya erişimi artırıyor. Tüketiciler bu sayede ürünleri karşılaştırma fırsat buluyor" şeklinde konuştu.­­

STK'LAR SORUNLARA ÇÖZÜM ÜRETİYOR

STK'ların sosyal medya ve bilgi teknolojilerini kullanarak yeryüzündeki sorunlara çözüm ürettiğine dikkat çeken Abramov “Dünya üzerinde internet kullanıcısı 3 milyara ulaştı. Pakistan'da STK'lar SMS sistemi ile afet durumlarına erken müdahale imkanı buldu” dedi.
<< Önceki Haber BM'den çarpıcı Kimse Yok Mu yorumu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER