Boşandığı akademisyen eşini öldüren sanığa 25 yıl hapis


İzmir'in Buca ilçesinde, boşandığı Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Öğretim Görevlisi Serpil Erfındık'ı, koruma kararı süresinin bittiği 15 Aralık 2013 tarihinde bıçaklayarak öldüren sanık Vedat Atik'in yargılandığı dava sonuçlandı. Mahkeme, müebbet hapis talebiyle yargılanan sanık Atik'i, pişmanlık ve iyi hal indirimi uygulayarak 25 yıl hapse mahkum etti.

İzmir 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın karar duruşmasına tutuklu sanık Vedat Atik, öldürülen Serpil Erfındık'ın annesi Tülay Aksakal, davaya müdahil olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı vekili Emine Şen Tüfekçi Tezcan, İzmir Barosu Kadın Hakları Komisyonu üyeleri, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri ve avukatlar katıldı. Sanık avukatı, Erfındık'ın koruma kararının bittiği gün cinayetin işlendiği şeklinde haberler yayımlandığını, olayın meydana geldiği günün, müvekkilinin çocuğuyla görüşme günü olduğunu söyledi. Cinayetin, mağdur taraf tarafından tasarlanmış ve planlanmış gibi gösterildiğini ancak anlık bir tartışmadan kaynaklandığını, maktulün çocuğunu Almanya'ya kaçırma girişimleri sebebiyle sanığın ayrı kalma kaygısı yaşadığını belirtti. Avukat, cezaya karar verilirken indirim maddelerinin uygulanmasını talep etti.

Sanık Atik ise karardan önce yaptığı son savunmada, "Pişmanım. Keşke olay yaşanmasaydı." dedi. Savunmaların ardından mahkeme heyeti kararını açıkladı. Mahkeme Başkanı Cevdet Ekizoğlu, sanık Vedat Atik'in eylemlerinin sabit görüldüğünü belirterek, eski eşini bıçakla kasten öldürme suçundan önce müebbet hapse, ardından duruşmalardaki iyi hali ve pişmanlığı gözönünde bulundurularak cezanın 25 yıla indirilmesine karar verildiğini açıkladı. Ayrıca zincirleme tehdit, hakaret ve öldürdüğü Serpil Erfındık'ın cep telefonunu çalma suçlarından 3 yıl 5 ay 7 gün hapis cezasına da mahkum oldu. Sanığın kardeşi S.A. hakkında ise Erfındık'ın banka kartlarını kullanmasından dolayı cumhuriyet başsavcılığına suç duyurusunda bulunulması kararlaştırıldı.

Duruşmadan sonra Erfındık'ın ailesi ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, adliye önünde basın açıklaması yaparak, cezaya indirim uygulanmasına tepki gösterdi. Anne Aksakal, "Adalet yerini bulmadı. Benim yavrum toprak oldu, karşılığı 25 yıl. İndirimleri asla kabul etmiyorum. Nasıl 23 sabıkası olan bir kişiye indirim yapabildi?" diye konuştu.

Ailenin avukatı Ömer Anar da kadın cinayetlerinin bu tür kararlarla önlenmesinin mümkün olmadığını, karar bozulana, adalete elde edene kadar sürecin takipçisi olacaklarını, Yargıtay ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) gideceklerini söyledi. CİHAN
<< Önceki Haber Boşandığı akademisyen eşini öldüren sanığa 25 yıl hapis Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER