DOĞAKA'nın proje desteğinde aslan payı kamuya verildi


Hatay Valisi ve DOĞAKA Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Topaca, 2015'te başarılı bulunarak sözleşme imzalanan 7'si özel sektöre, 23'ü kamuya ait toplamda 30 projeye 11 milyon 987 bin lira hibe desteği sağlandığını söyledi.

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) yönetimi, Osmaniye Polisevi'nde Vali Topaca başkanlığında düzenlenen toplantıda bir araya geldi. 2015 yılı Ocak ayı içerisinde ilan edilen 2015 Yılı Turizm Altyapısının Geliştirilmesi kapsamında hazırlanan Hatay ilinden 18, Kahramanmaraş ilinden 9 ve Osmaniye ilinden 5 proje olmak üzere toplam 32 projenin başarılı olduğu açıklandı. Her iki program kapsamında sözleşme imzalanan 30 adet (7 KOBİ+23 kamu) başarılı projelere Ajans tarafından toplam 11.987.000 TL hibe desteği sağlandığını ifade eden Hatay Valisi Ercan Topaca, "2015 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında da Temmuz-Ağustos dönemi değerlendirmeleri sonuçlandırılmış olup başarılı projeler Ajansımız internet sitesinden ilan edilecektir. Hatay ilinde 2, Kahramanmaraş ilinden 1 ve Osmaniye ilinden 1 olmak üzere toplam 4 adet projenin başarılı olduğu programda başarılı proje sahipleri ile ilerleyen günlerde uygulama sözleşmeleri imzalanacak. Doğrudan Faaliyet Destek Programı kapsamında ise alınan 2 adet başvurunun değerlendirme aşamaları sonuçlandırılmış olup değerlendirme sonuçları Yönetim Kurulu onayına sunulmuştur. Bununla birlikte 2015 Yılı Teknik Destek Programı ve Doğrudan Faaliyet Desteği Programı kapsamında proje başvurularının alınmasına devam edilmektedir." dedi.

DOĞAKA olarak 2016 Yılı Çalışma Programı'nın hazırlıklarına başlanıldığını belirten Topaca, "Hazırlıklar kapsamında, Ajans Yönetim Kurulu ve Kalkınma Kurulu üyeleri ile ilgili diğer kurum ve kuruluşlar ve sivil toplum kuruluşlarından görüş ve öneriler alınmıştır. 2016 yılında uygulanacak mali destek programlarının da yer alacağı 2016 Yılı Çalışma Programı Kalkınma Bakanlığı onayına sunulacaktır. 2016 yılı içerisinde uygulanması planlanan 2016 Yılı Teklif Çağrıları [İktisadi Kalkınma Mali Destek Programı (İKA), Bölge İçi Gelişmişlik Farklarının Azaltılması Mali Destek Programı-3 (BİG-3) ve İthalata Olan Bağımlılığın Azaltılması ve İhracat Kapasitesinin Artırılması Mali Destek Programı (İHRAC)] Başvuru Rehberleri hazırlanmış olup, Yönetim Kurulu Toplantısında ele alınacak ve önümüzdeki günlerde Bakanlık onayına sunulacaktır." diyerek ajansın faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın (DOĞAKA) 67'inci yönetim kurulu toplantısına Osmaniye Valisi Kerem Al, Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, Osmaniye İl Genel Meclisi Başkanı Nuh Kara, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin, Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Murat Teke, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü ve DOĞAKA Kalkınma Kurulu Başkanı Orhan Büyükalaca ve DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız katıldı.
aslan-payi-kamuya-verildi-1897486.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber DOĞAKA'nın proje desteğinde aslan payı kamuya verildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER