ABD, Rusya'nın istihbarat paylaşım merkezine katılmayı reddetti


Kremlin Basın Danışmanı Dmitri Peskov, ABD'nin Bağdat merkezli Rusya, Irak, Suriye ve İran'ın oluşturduğu istihbarat paylaşım merkezine katılmayı kabul etmediğini açıkladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve ABD Başkanı Barack Obama'nın Kasım 2014'den bu yana ilk kez gerçekleştirdiği görüşme ile ilgili basının sorularına cevap verdi.

Amerikalı uzmanların da Bağdat merkezli oluşturulan istihbarat paylaşım merkezine davet edildiğini ifade eden Peskov, "Bu gizli değil. Amerikalı yetkililer de Bağdat istihbarat merkezine katılmaları için davet edildi. Ne yazık ki onlar kabul etmedi…" dedi.

Rusya'nın Suriye'de terörist gruplara yönelik hava operasyonlarına katıldığı yönündeki iddialardan haberleri olmadığını ifade eden Peskov, "Şimdi koordinasyon mekanizmasının kurulması gerekiyor. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Irak, Rusya, İran ve Suriye'nin katılımı ile Bağdat'ta istihbarat paylaşım merkezi kurulduğunu açıkladı. İsrail'le de bu konuda ayrıca koordinasyon sağlanacak. ABD ile de konu ele alındı." değerlendirmesinde bulundu.

Peskov, Rusya ve ABD'nin Suriye krizinin çözümüne yönelik diyaloğun kısa vadede yoğunlaştırılması konusunda fikir birliği içinde olduğunu ifade etti.

RUSYA'NIN ORTADOĞU ÇÖZÜMÜ İLE İLGİLİ AÇIKLAMASINA VETO

Putin-Obama görüşmesinde Suriye krizinin çözümü ve terörle mücadele konusunda somut gelişmeler sağlanamadığı belirtiliyor. ABD, Rusya'nın Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Temsilcisi Vitali Çurkin, Ortadoğu'da çatışmaların çözümüne ilişkin yapacağı açıklama taslağının ABD tarafından veto edildiğini açıkladı.

ABD'nin Rusya'nın önerdiği taslak üzerinde çalışma yapmayacağını ifade ettiklerini kaydeden Çurkin, "Maalesef, ABD taslağı veto etti…" dedi. Taslağın yarın yapılması planlanan bakanlar oturumunda görüşülmesi bekleniyordu. CİHAN
<< Önceki Haber ABD, Rusya'nın istihbarat paylaşım merkezine katılmayı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER