Ölümlü kavga kamerada


Sancaktepe'de, bayramın 3. günü iki arasında çıkan balta ve silah kullanılan kavgada 23 yaşındaki genç hayatını kaybetti. Kavga anı, bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı. Olayla ilgili gözaltına alınan 6 kişi adliyeye sevk edildi.

Osmangazi Mahallesi Genç Osman Caddesi'nde meydana gelen kavgada Murat Kurt (23) başına kurşun isabet etmesi üzerine ölmüştü. Soruşturma kapsamında araştırmaya başlayan Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Kurt'un vücudunun muhtelif yerlerinde darp izleri ve başında da kesikler bulunduğunu belirledi. Görgü şahitlerinin ifadelerine başvuran polis, bir market önünde iki ailenin, sopa, balta ve silahlar kullanarak birbirleri ile kavga ettiklerini ve ölüm olayının da bu kavga sırasında yaşandığını belirledi.

İddiaya göre, uyuşturucu ticaretinden polis kaydı olan Murat Kurt ve yakınları, Kadir Topbaş Parkı'nda bir kişi ile kavga etti. Kavgayı gören Ferda S. ayırmak için araya girdi. Kavga ettikleri kişi kaçında Murat Kurt ve arkadaşları ellerindeki sopalarla Ferda S.ve Yavuz S.'ye yöneldi. Aldığı darbeler sebebiyle ağır yaralanan iki kişi, kaldırıldığı hastanede yoğun bakıma alındı. Olayın ardından iki aile arasında 25 Eylül'de gerilim yaşandı. İlçe ekipleriyle çevik kuvvet şube müdürlüğü, mahallede tedbir aldı.

Bu olayın ardından bir gün sonra Ferda S.'nin yakınları, 26 Eylül'de, market çıkışında Murat Kurt'un önünü kesti. Satır ve sopalarla dövülen Murat Kurt, kafasına isabet eden bir kurşun ile hayatını kaybetti. Cinayetin ardından Kurt ailesi, Sümbül ailesine ait bir iş yeri, bir ev ve bir otomobili molotof kokteyli ile kundaklamaya çalıştı. Ancak güvenlik önlemleri nedeniyle kundaklama girişimleri, polis tarafından önlendi.

Çevredeki güvenlik kamera görüntülerini toplayan polis, saldırganların yakalanması için çalışma başlattı. Olayda 2 tabancanın kullanıldığı tespit edildi. Kamera görüntülerinde, Murat Kurt'un alışveriş sonrası marketten çıkışı, otomobiline binişi ve otomobilinin etrafını saran kışılar tarafından saldırıya uğraması görülüyor.

Görüntüler incelenince, şüpheliler belirlendi. Görgü tanıklarının, silahı kullandığını iddia ettiği Can Ali S. (20), ve amca çocukları Savaş S. (26), Fikret S. (28), Zehni S. (40), Tayfun S. (25), Hatem S.(27) gözaltına alındı. Emniyette ifadeleri alınan şüpheliler cinayeti kabul etmedi. Can Ali S. ile Fikret S.'nin, silahı kullanan kişi olarak birbirlerinin isimlerini verdikleri öğrenildi. Sorgusu tamamlanan 6 kişi can güvenlikleri nedeniyle çelik yelek giydirilmiş olarak adliyeye sevk edildi. Yakılan evlerle ilgili soruşturmanın ise İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince sürdürüldüğü öğrenildi.
CİHAN
<< Önceki Haber Ölümlü kavga kamerada Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER