Bozdağ: Masumiyet ilkesine riayet edilmeden basında haberler yer alıyor


Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Masumiyet ilkesine riayet edilmeden basın organlarında haberler yer alıyor. Lekelenmeme hakkına riayet edilmeden çok ciddi haberlerle insanlar lekeleniyor ve soruşturmanın gizliliğini ihlal eden pek çok haberi yayın organlarında görüyoruz." dedi.

Ankara Adliyesi'nde medya iletişim merkezini ziyaret eden Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Medya iletişim merkezi ile kamuoyunu doğru bilgilendirmenin amaçlandığını belirten Bozdağ, "Bu bilgilendirmeler yapılırken masumiyet ilkesi ve lekelenmeme hakkına, soruşturmanın gizliliğine riayet edilmek sureti ile bunlar yapılacaktır. Masumiyet ilkesine riayet edilmeden basın organlarında haberler yer alıyor. Lekelenmeme hakkına riayet edilmeden çok ciddi haberlerle insanlar lekeleniyor ve soruşturmanın gizliliğini ihlal eden pek çok haberi yayın organlarında görüyoruz." ifadelerini kullandı.

Açıklamaların ardından Bozdağ basın mensuplarının sorularına cevap verdi. "Fetullah Gülen'in avukatı eğer bizden talepte bulunulursa ifade vermeye hazır olduklarını söyledi. Kırmızı bülten ve iade süreci ile ilgili son durum nedir?" sorusuna Bozdağ, "Kırmızı bültenle ilgili mahkemelerin verdiği kararlar bize, bakanlığımıza ulaştı. Bu kararlarla ilgili hazırlıkları bakanlığımız sürdürüyor. Önümüzdeki günlerde biz bunu Dış İşleri Bakanlığı İnterpol Daire Başkanlığı'na göndereceğiz. Onlar da ilgili muhataplara bunu iletecektir. İstinabe konusunda karar verme yetkisi bize ait değildir. Ancak Fetullah Gülen'in istinabe yerine çıkıp Türkiye'ye gelmesi daha doğru olandır. Bildiğim kadarı ile de sağlık bakamından da sorun yok." şeklinde cevap verdi.

Gazetecilerin tutuksuz yargılanmaları için verilen kanun teklifinin hatırlatılması üzerine Bozdağ şunları söyledi: "Türkiye'de cezaevlerinde tutuklu veya hükümlü bulunan gazeteciler var. Türkiye'de bunlarla ilgili iddialar soruşturma aşamasında, yargılama aşamasında da verilen hükümler var. Soruşturma aşamasında iddialara bakıldığında haber yaptığı iddiası ile soruşturmaya tabi olan gazeteci yok. Haber yaptığı için hüküm giyen gazeteci yok. İsnat edilen suçlar başka suçlar."

CİHAN
<< Önceki Haber Bozdağ: Masumiyet ilkesine riayet edilmeden basında haberler... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER