Brezilya, yılbaşında 'Samba'nın 100. yılı'nı kutladı


Brezilya'da yeni yıl kutlamalarının merkezi Rio de Janeiro şehri oldu. Copacabana sahiline kurulan 65 metrelik dev platformlarda akşam saatlerinden sabaha kadar çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

Kutlamaların ana teması, tarihte ilk defa bir Güney Amerika ülkesinde düzenlenecek olan Yaz Olimpiyatları ve adı Brezilya ile özdeşleşen Samba'nın 100.yılı oldu.

Dev ekranlarda geri sayımın yapıldığı alanda, saatler 00:00'ı gösterdiğinde havai fişek gösterisi başladı. Denizin üzerine kurulan platformlarda gerçekleştirilen ışık ve havai fişek gösterisi yaklaşık yarım saat boyunca devam etti.

Ünlü sanatçıların konser verdiği etkinlik alanına yabancı turistlerin ilgisi oldukça fazlaydı. Kutlamalarda gerçekleştirilen Sambra (100 yıllık Samba) Müzikali izleyicilerin büyük beğenisini topladı.

Kutlamalar, karadan ve havadan yapılan canlı yayınlarla Brezilyalıların beğenisine sunuldu. Emniyet güçleri, organizasyona gölge düşmemesi için sabah saatlerinden itibaren bölgede geniş güvenlik önlemleri aldı.

Brezilya Başkanı Dilma Rousseff sosyal paylaşım sitesi twitter üzerinden yayınladığı kutlama mesajında, zor bir sene geçirdiklerini ve yeni yılın daha iyi olmasını beklediğini ifade etti. Dilma, "Yeni yılda devletin reform gündemi, demokraside derinleşmek ve sürdürülebilir büyümenin temellerini sağlamlaştırmak olacaktır. Biliyorum ki, zor bir sene geçirdik ama 2016 yılının daha iyi geçeceğini ümit ediyorum. Daha iyi bir gelecek için doğru ve adil yolda olan Brezilya'nın yenilenen beklentileriyle, tüm yurttaşlara mutlu ve sağlıklı bir yıl diliyorum." şeklinde açıklamalarda bulundu.
CİHAN
<< Önceki Haber Brezilya, yılbaşında 'Samba'nın 100. yılı'nı kutladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER