BTK'ya çok tartışılacak 2 atama

Henüz hükümet kurulmamasına rağmen bürokraside atamalar tam gaz devam ediyor. AKP dün de Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu’na (BTK) iki yeni üye atadı.

BTK'ya çok tartışılacak 2 atama

BTK’da daha önce 2. Başkanlık yapmış olan Musa Şahin ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi kökenli Figen Kılıç kurul üyeliklerine atandı. Karar almak için yeterli üyesi olmayan Kurul’a yapılan atamanın zamanlaması dikkat çekti. 
 
AKP’nin son 1 aydır üst kurullara yaptığı atamalar büyük tartışmalara neden oldu. 
 
BDDK GİBİ OLUR MU?
 
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) başkanlığına yeterli deneyimi olmayan Mehmet Ali Akben’in atanması sektörü şoke etmişti.
 
Başkan Akben, göreve başlar başlamaz Anadolu Ajansı’na verdiği röportajda  “Yeni Türkiye ile uyumlu hareket edeceğim” demişti. Akben'in bu sözleri kanunlara göre değil, Ak Saray’ın direktifleri doğrultusunda hareket edeceğini açıkça itiraf etti şeklinde algılandı.

BDDK kurul üyeliğine atanan Mustafa Korhan da daha önce AKP’den milletvekili adayı olması kaygıları artırmıştı. 31 Mayıs 2015’te Bank Asya’ya hukuksuz el koyma kararına imza atan isimler ülke ekonomisine büyük bir zarar verdi. İngiliz finans devi HSBC, kısa bir süre sonra Türkiye’den çıkma kararı aldı.   
 
TAZMİNATI ÖDEYECEKLER
 
Hukuksuz el koyma kararının ardından Bank Asya ortakları BDDK Başkanı ve kurul üyeleri hakkında ceza ve tazminat davası açtı. Anayasa ve Bankacılık Kanuna göre BDDK kurul üyeleri eylemlerinden doğrudan sorumlu. Dolayısıyla tazminat davalarından doğacak zararları kendi ceplerinden ödemek zorunda.
 
Ortaklar el koyma kararının iptali için İdare Mahkemesi’nde dava açtı. Buradan sonuç çıkmaması halinde konuyu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) taşıyacaklar. AİHM’de görülen davaların büyük bölümünü şikayetçiler kazandı.   

MİLLET GAZETESİ
<< Önceki Haber BTK'ya çok tartışılacak 2 atama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER