BTSO meclis toplantısında geleceğe dönük projeler konuşuldu


Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), 2016 yılının ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi. BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Bursa'nın hayata geçirdikleri projelerle kabuk değiştirdiğini söyledi.

Oda Hizmet Binası'nda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Burkay, Bursa'yı mazisinden aldığı güçle geleceğe taşıdıklarını ifade etti. Kentte ortak aklı hakim kılan çalışmalara imza attıklarını dile getiren İbrahim Burkay, "Bursa'da 16 makro proje ile birlikte onlarca yeni projeyi hayata geçirdik. Çalışmalarımızın odak noktasını oluşturan komitelerimizin yaptıkları toplantılarda meslekleri ile ilgili karar alma oranları yüzde 8'lerden yüzde 60'lara çıktı. Bursa ciddi anlamda kabuk değiştiriyor. Bursa'daki bu değişim rüzgarı Türkiye'de de hissediliyor." dedi.

BURSA İŞ DÜNYASINA 45 MİLYON DOLARLIK KAYNAK

BTSO'da göreve başladıklarında projelere merkez bütçeden önemli miktarlarda destek sağlamayı taahhüt ettiklerini hatırlatan Burkay, bu kapsamda diğer oda ve borsalar tarafından örnek gösterilen birçok projeyi hayata geçirdiklerini dile getirdi. Bursa iş dünyasına uluslararası alanda rekabet gücü kazandırmak amacıyla yürüttükleri Ur-Ge projelerinin sayısını 7'ye yükselttiklerine dikkat çeken BTSO Başkanı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ocak ayında da gıda ve tekstil sektörleri için hazırladığımız Ur-Ge projelerimiz ekonomi bakanlığımız tarafından onaylandı. Böylece Bursa iş dünyasına 31,5 milyon dolarlık kaynak kazandırmış olduk. Haziran ayına kadar inşallah 3 projeyi daha hayata geçirerek hedefimiz olan 10 Ur-Ge projesine ulaşmış olacağız. Firmalarımızın kullanımına sunacağımız kaynak ise 45 milyon dolara yükselecek."

"FUARLARIMIZ KENTE DEĞER KATIYOR"

Dünyada üretimle birlikte pazarlama faaliyetlerinin de Batı'dan Doğu'ya doğru kaydığına dikkat çeken İbrahim Burkay, bu kapsamda stratejik bir noktada bulunan Türkiye'nin ön plana çıktığını dile getirdi. Türkiye ekonomisine yön veren Bursa'nın lojistik altyapısının giderek güçlendiğine işaret eden Burkay, "Ulusal ve uluslararası nitelikte 16 fuara ev sahipliği yapmayı hedefliyoruz. Fuarlarımız, sektörlerimizin hızla büyümesine ve gelişmesine büyük katkı sağlıyor" dedi.

BTSO Başkanı, fuar organizasyonları ile birlikte Ticari Safari Projesi kapsamında alım heyetlerini de Bursa'da ağırladıklarını ve firmaların ikili iş görüşmelerinde önemli iş bağlantıları kurduklarını da sözlerine ekledi.
CİHAN
<< Önceki Haber BTSO meclis toplantısında geleceğe dönük projeler konuşuldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER