Bu afişleri dinleyebilirsiniz

Bu afişleri dinleyebilirsiniz

Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi (ÇSM), Türkçe şarkılara atfen hazırlanan afişlerden oluşan 'Müzikal' sergisini sanatseverlerle buluşturdu. Grafik tasarımArda Engin'in sergisinde, ziyaretçiler, afişlerin yanında bulunan kulaklıklar aracılığıyla afişe konu olan şarkıyı da dinleyebiliyor.

12 farklı afiş ve şarkının bulunduğu sergide, "Bulut Geçti" başlıklı afişe hemen yanında Mehmet Güreli'nin "Kimse Bilmez" şarkısı yer alıyor "Özgürlüğün Zerresinde" afişine Şebnem Ferah'ın "Özgürce Yaşa" isimli şarkısı eşlik ediyor.

"BİR ŞARKIYI GÖRSEK NEYE BENZERDİ?"

Sergiyle ilgili bilgi veren tasarımcı Engin, "Duygular romanla, şiirle, müzikle anlatılıyor. Ben de bir şarkının yarattığı duyguyu, grafik tasarım disiplini içinde aktarabilmek istedim" dedi. Şarkıları, Türkçe ve sosyal mesajlar içeren, Türk müzik tarihinde önemli yer kazanmış besteci, şair ve yorumcular tarafından icra edilen eserlerden seçtiğini belirten Engin, "Şarkıların görsel halini ortaya koymak istedim. Yani bir şarkıyı dinlemeseydik de görseydik neye benzerdi sorusunu yanıtlamaya çalıştım" diye konuştu. Sergi, 17 Aralık'a kadar ÇSM'de görülebilecek.
CİHAN
<< Önceki Haber Bu afişleri dinleyebilirsiniz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER