Bu okul evlenecek çiftler için


Bursa Özel Hayat Hastanesi, Plaza 16 ve Nilüfer Belediyesi işbirliğiyle başlatılan 'Evlilik Okulu' projesi 'Evliliği Tanımak' temasıyla başladı.

Plaza 16, ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkinlikte Özel Hayat Hastanesi psikoloğu Dilek Kaymak Kısaer, evlilik hazırlığı yapan ve yeni evlenmiş genç çiftlere evlilik kurumuna dair pratik bilgiler verdi. Katılımın yoğun olduğu ilk derste Kısaer, evlilik kurumu, eş seçim sürecinde dikkat edilmesi gerekenler, aile yaşam döngüsü gibi konuların üzerinde durdu. İnteraktif bir katılımın olduğu eğitimde, özellikle yeni evli veya evlenmek üzere olan çiftlerin yaşadığı problemler üzerine konuşuldu.

Çiftlerin, birbirini tanımadan evlilik kararı almasının boşanmaları beraberinde getirdiğini ifade eden Kısaer, "Evlilik problemleri; fiziksel sağlığı, ruh sağlığını ve iş hayatında verimliliği olumsuz yönde etkileyebiliyor. Bireyler, hayal ettikleri bireylere aşık olup gerçeklerle yüzleştiklerinde düş kırıklığı yaşayabiliyor. Evlilik hazırlığındaki çiftlerin uzun ve sağlıklı bir evlilik için birbirilerini, en önemlisi de kendilerini iyi tanımaları gerekiyor." diye konuştu.

SON YILLARDA BİLİNÇLENME ARTTI

Son yıllarda boşanma oranlarında dikkat çekici bir artış olduğunu ifade eden psikolog Dilek Kaymak Kısaer, şunları kaydetti: "İnsanların da artık yavaş yavaş bilinçlenmeye başladığını gözlemliyoruz. Bilinçlenme arttıkça bu tarz ihtiyaç duyuluyor. Bu noktada biz de evlilik kurumunu korumak adına genç çiftlerimizin yanındayız." dedi.

CİHAN
<< Önceki Haber Bu okul evlenecek çiftler için Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER