Bünyan Belediyesi'nden büst açıklaması


Kayseri Bünyan Belediyesi, ilçeye bağlı Elbaşı mahallesinde Atatürk büstünün kaldırıldığına yönelik çıkan haberler hakkında açıklama yaptı. Belediyeden yapılan yazılı açıklamada "Meydan düzenlemesinden dolayı gececi olarak Atatürk büstü korama altına alınmıştır." denildi.

Bünyan Belediyesi, Felahiye ilçesinde Atatürk heykelinin eski eşyalar arasına atılmasından sonra kendi belediyelerinin de bir ilçede Atatürk büstünü kaldırdığına ilişkin haberler konusunda açıklama yaptı. Belediye, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Kamuoyuna yansıyan ve bazı sosyal paylaşım sitelerinde 'Bünyan Belediyesi Elbaşı Mahallesinden Atatürk büstünü kaldırdı' şeklinde lanse edilen haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Haber ve paylaşımlarda bahsi geçen Elbaşı mahallemizde Büyükşehir Belediyemiz tarafından yapılan meydan düzenlemesi nedeniyle Atatürk Büstü zarar görmemesi amacıyla geçici olarak belediye hizmet binamızda gerekli şekilde muhafaza edilmektedir. Yapılan meydan çalışmaların tamamlanması akabinde büst gerekli bakım ve onarım çalışmaları yapıldıktan sonra 29 Ekim Cumhuriyet bayramımız öncesi meydandaki yerine tekrar yerleştirilecektir."
CİHAN
<< Önceki Haber Bünyan Belediyesi'nden büst açıklaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER