Bursa'dan Bayırbucak Türkmenlerine destek sürüyor

Bursa'dan Bayırbucak Türkmenlerine destek sürüyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin destekleriyle Bursa Samsun Dernekleri Federasyonu tarafından organize edilen ve yardımseverlerin katkılarıyla toplanan gıda maddeleri ve ısınma araçlarından oluşan malzemeler Bayırbucak'a uğurlandı. Son 2 hafta içinde yapılan 13 TIR yardımın ardından bugün de içinde 800 adet soba ve un bulunan 3 TIR yardım malzemesi Bayırbucak Türkmenlerine ulaştırılmak üzere yola çıktı. TIR'lar, Doğanbey Otoparkı'nda düzenlenen törenle bölgeye gönderildi.

Bir taraftan savaş, bir taraftan da kış mevsiminin gelmesiyle Suriye'de yaşam şartlarının daha da ağırlaştığına dikkat çeken Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe, "Dost, komşu ülke Suriye'de mazlumlara hem Türkiye olarak hem de Bursa olarak yardımların ilk günden itibaren devam ediyor. Bir taraftan savaş devam ederken, kışın da bastırmasıyla imkanlar iyice kısıtlı hale geldi. Dostluk, kardeşlik sıkıntılı zamanlarda belli olur. Biz de dostluğumuzu en iyi şekilde göstermeye devam ediyoruz. Tek temennimiz savaşın ve zulmün bir an önce bitmesi. Ancak hayat normale dönene kadar yardımlarımızı bölgeye göndermeye devam edeceğiz. Ben bu yardımların toplanmasını sağlayan Samsun Dernekleri Federasyonu'na ve katkı veren hayırseverlerimize teşekkür ediyorum." dedi.

Bursa Samsun Dernekleri Federasyonu Başkan Vekili Ali Karaca ise, Bayırbucak Türkmenlerinin bu zor günlerinde yanlarında olmanın kendileri için önemli olduğunu söyledi.
CİHAN
<< Önceki Haber Bursa'dan Bayırbucak Türkmenlerine destek sürüyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER